ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς θα παρευρεθεί η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς θα παρευρεθεί η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Στην κηδεία θα παρευρεθεί και ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Νίκολς.

Στο Μέμφις θα ταξιδέψει την Τετάρτη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπου θα παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς.

Τα πλάνα από τη σύλληψη του Νίκολς, 29 ετών, δείχνουν τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του από πέντε αστυνομικούς, όλους μαύρους, έπειτα από έλεγχο, που θεωρητικά θα ήταν ρουτίνας, στη μεγαλούπολη του Τενεσί την 7η Ιανουαρίου. Ο Νίκολς πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.

Οι σοκαριστικές εικόνες της βίαιης σύλληψης του προκάλεσαν φρίκη, σοκ και σύγχυση στις ΗΠΑ, όχι όμως μέχρι στιγμής την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια λευκών αστυνομικών το 2020.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί και ο αδερφός του Φλόιντ, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Νίκολς.

«Την 1η Φεβρουαρίου, η αντιπρόεδρος θα ταξιδέψει στο Μέμφις του Τενεσί, για να παραστεί στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς», ανέφερε σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο να δεχθεί μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκεντρώνουν αφροαμερικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους, για να «συζητήσουν τη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας και άλλες κοινές προτεραιότητες», είπε επίσης η Ολίβια Ντάλτον, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.