ΚΟΣΜΟΣ

«Μίνι» ανασχηματισμός στη Βρετανία - Ποιον όρισε νέο πρόεδρο των Τόρις ο Σούνακ

«Μίνι» ανασχηματισμός στη Βρετανία - Ποιον όρισε νέο πρόεδρο των Τόρις ο Σούνακ
Associated Press

Βρετανία: Πέρα από τις αλλαγές στον υπουργικό σχηματισμό ανακοινώθηκε και η δημιουργία νέων υπουργείων.

Αλλαγές στον υπουργικό σχηματισμό έφερε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σoύνακ, ο οποίος ανακοίνωσε και τη δημιουργία νέων υπουργείων.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως με βάση το στόχο του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας, εγκαινιάζονται τα υπουργεία για την Ενεργειακή Ασφάλεια και τις Επιστήμες, την Καινοτομία και την Τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον ανασχηματισμό του Σούνακ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντομινίκ Ράαμπ, αν και βρίσκεται υπό έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς εκφοβισμού, δεν «κουνιέται» από τη θέση του.

Ορίζεται, όμως, νέος πρόεδρος του κόμματος των Τόρις. Ο Σούνακ τοποθέτησε τον Γκρεγκ Χανκς ως νέο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στη θέση του Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση στον απόηχο φορολογικού σκανδάλου.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του βρετανικού λαού και να είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει γι' αυτούς. Αυτές οι αλλαγές θα εστιάσουν τις ομάδες στα ζητήματα που θα οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο πρωθυπουργός χώρισε το τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) για να δημιουργήσει τέσσερα νέα χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επιστήμη και την καινοτομία.

Επίσης, τη θέση του υπουργού Ενεργειακής Ασφάλειας αναλαμβάνει ο Γκραντ Σναπς, ενώ η Κέμι Μπέιντεκοκ «αναβαθμίζεται» από τη θέση της υπουργού Γυναικών και Ισότητας στο υπουργείο Επιχειρήσεων και Εμπορίου.

Τέλος, η Μισέλ Ντόνελαν αναλαμβάνει το υπουργείο Επιστημών και η Λούσι Φράιζερ διορίζεται υπουργός Πολιτισμού.