ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καντίροφ απείλησε και τη Γερμανία - «Θα επιστρέψουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καντίροφ απείλησε και τη Γερμανία - «Θα επιστρέψουμε»
Associated Press

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία έχει ενοχλήσει τη Ρωσία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Τσετσενίας.

Σάλο προκάλεσε με τις δηλώσεις του κατά της Γερμανίας και του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ο πρόεδρος της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, στο ρωσικό κρατικό κανάλι Rossiya-1.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση ανέφερε ότι η σημερινή Ανατολική Γερμανία ανήκει στη Ρωσία, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων τη δεκαετία του 1990. «Αυτή είναι η επικράτειά μας. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, είναι δικό μας έδαφος», υποστήριξε.

Μάλιστα, απείλησε με επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή λέγοντας ότι είναι έτοιμος να επιστρατεύσει ολόκληρο το ρωσικό οπλοστάσιο, το οποίο περιλαμβάνει και πυρηνικά.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, αφορμή για την επίθεση στάθηκε η αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ είπε επίσης ότι o καγκελάριος Όλαφ Σολτς «πρέπει να φάει μία στα μούτρα» για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Ρωσία. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στον πόλεμο με την Ουκρανία υποστήριξε ότι θα ήταν λάθος να διαπραγματευτούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία έχει τη δύναμη να καταλάβει το Κίεβο, το Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη. «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε 100% σε θέση να εκπληρώσουμε το έργο μας», τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα κερδίσουμε και θα τους καταστρέψουμε».

Τέλος αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ως "προδότης"», ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν του προκαλεί κανέναν φόβο μια πιθανή αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ ή ένας επικείμενος πυρηνικός πόλεμος.