ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις ΗΠΑ: Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε κοινότητα του Μισισιπή

Νέο μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ
Νέο μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ
Α.Ρ

Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε μια μικρή αγροτική πόλη στη νότια πολιτεία του Μισισιπή των ΗΠΑ, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Aνάμεσά τους ο πατριός του και η πρώην σύζυγός του

Ένας άνδρας οπλισμένος με τρία όπλα πυροβόλησε θανάσιμα την πρώην σύζυγό του και άλλους πέντε κατά τη διάρκεια καυγά σε μια μικρή αγροτική πόλη στην πολιτεία του Μισισιπή των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τα θύματα σκοτώθηκαν σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος και δύο κατοικιών, στην Αρκαμπούτλα, μια κοινότητα με λιγότερους από 300 ανθρώπους.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε έναν 52χρονο ντόπιο για φόνο πρώτου βαθμού και τον οδήγησε στις φυλακές της κομητείας. Δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί το κίνητρο της επίθεσης του. Ο ύποπτος πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μισισιπή, Τέιτ Ριβς. Το μακελειό ξεκίνησε όταν ο ένοπλος μπήκε σε ένα κατάστημα ψιλικών ενός πρατηρίου καυσίμων γύρω στις 11:00 τοπική ώρα και πυροβόλησε έναν άνδρα με τον οποίο δεν είχε εμφανή σχέση, είπε ο σερίφης Μπραντ Λανς.

Στη συνέχεια πήγε σε ένα κοντινό σπίτι όπου πυροβόλησε θανάσιμα την πρώην σύζυγό του και, σύμφωνα με το CNN, χτύπησε αλλά δεν πυροβόλησε τον αρραβωνιαστικό της. Οι αρχές λένε ότι ο ένοπλος στη συνέχεια οδήγησε σε ένα σπίτι δίπλα στην κατοικία του και πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα που μπορεί να ήταν πατριός του, καθώς και μια γυναίκα που δεν κατονομάζεται, αναφέρουν οι New York Times.

Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο άτομα, ένα μέσα σε αυτοκίνητο και ένα στο δρόμο, όχι μακριά από το σπίτι του. Τα δύο τελευταία θύματα φαίνεται να ήταν εργάτες οικοδομής σε μια δουλειά στο εργοτάξιο, σύμφωνα με τον Σερίφ Λανς. Οι βουλευτές εντόπισαν τον ύποπτο μέσα σε ένα όχημα που ταιριάζει με τις περιγραφές των μαρτύρων και κατάφεραν να τον συλλάβουν κοντά στο σπίτι του μετά από μια σύντομη καταδίωξη με αυτοκίνητο.

«Δεν έχουμε πολλά βίαια εγκλήματα εδώ. Αυτό είναι σοκαριστικό», είπε ο σερίφης Λανς. «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο εδώ». Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο και δύο πιστόλια.

Ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο στο κοντινό Coldwater τέθηκαν σε αποκλεισμό κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο εκτυλίχθηκε 72 χιλιόμετρα νότια του Μέμφις, στο γειτονικό Τενεσί. Ο 'Ιθαν Κας ένας 19χρονος κάτοικος της περιοχής, είπε στο WREG-TV ότι είχε δει τον ύποπτο με το όπλο. Ο Κας είπε ότι έλεγξε επίσης τον σφυγμό του θύματος που πέθανε μέσα στο όχημά του και τράβηξε το δικό του πιστόλι σε έναν τραυματία που βρισκόταν εκεί κοντά, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο αδελφός του θύματος.

Το περιστατικό της Παρασκευής σηματοδοτεί τον 73ο μαζικό πυροβολισμό από τότε που ξεκίνησε η χρονιά, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ερευνητική βάση δεδομένων Gun Violence Archive (GVA). Η GVA ορίζει ως μαζικό πυροβολισμό ένα περιστατικό στο οποίο τέσσερα ή περισσότερα άτομα τραυματίζονται ή σκοτώνονται.