ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Η απάντηση για την απαγόρευση στους υπαλλήλους της Κομισιόν

TikTok: Η απάντηση για την απαγόρευση στους υπαλλήλους της Κομισιόν
TikTok
Unsplash

Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε εντολή να διαγράψει το TikTok από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Δήλωση σχετικά με αναστολή χρήσης του TikTok σε συσκευές υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε η εταιρεία του Μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν απαγόρευσε στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το TikTok λόγω φόβων σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζονται με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από την Κίνα.

Το προσωπικό έλαβε εντολή να διαγράψει την εφαρμογή από κινητά τηλέφωνα και εταιρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών συσκευών, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Μας εκπλήσσει που η Επιτροπή δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί μας ούτε έδωσε μια εξήγηση - ζητήσαμε μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με το πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την προσέγγισή μας στην ασφάλεια δεδομένων, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών σε τοπικό επίπεδο, περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα και ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης.»

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση της ΕΕ ακολουθεί μια απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους να περιορίσει το TikTok από συσκευές ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών διερευνά επίσης πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με κρατικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούν το TikTok στα τηλέφωνά τους.