ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επίθεση σε πολυκατοικία στη Zαπορίζια

Το κτήριο που έγινε στόχος στη Ζαπορίζια
Το κτήριο που έγινε στόχος στη Ζαπορίζια
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση σε πολυκατοικία στη Ζαπορίζια προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων. Οι διασώστες αναζητούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτήριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτίριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα».

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου». «Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτηρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Το κτήριο καταστράφηκε «σχεδόν ολοσχερώς», είπε ο ο αντιδήμαρχος της Ζαπορίζια, Ανατόλι Κούρτεφ. Η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση της Zαπορίζια δήλωσε ότι η Ρωσία φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει έναν πύραυλο S-300.

Η Oλένα Ζελένσκα, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, έγραψε στο Twitter για την ολονύκτια επίθεση στη Zαπορίζια: «Η Ζαπορίζια αντιστέκεται γενναία στον Ρώσο επιτιθέμενο. Σε αντίποινα επιτίθεται εναντίον αμάχων. Ένα πολυώροφο κτήριο χτυπήθηκε εσκεμμένα χθες το βράδυ. Τρεις όροφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Άνθρωποι πέθαναν. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάτω από τα ερείπια. Τα συλλυπητήριά μου στα θύματα. Δεν θα το συγχωρήσουμε αυτό»