ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ σε πτήση της Lufthansa - 7 άτομα στο νοσοκομείο μετά από έντονες αναταράξεις

Tρόμος σε πτήση της Lufthansa
Tρόμος σε πτήση της Lufthansa

Στιγμές τρόμου έζησαν επιβάτες σε πτήση της Lufthansa από το Τέξας με προορισμό την Γερμανία λόγω έντονων αναταράξεων.

Ένα αεροσκάφος της Lufthansa που ξεκίνησε την πτήση του από το Όστιν του Τέξας με προορισμό τη Φρανκφούρτη έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 άτομα από τους επιβάτες.

Tο Airbus 330 της Lufthansa που εκτελούσε την πτήση 469, περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση του, άρχισε να ταρακουνιέται στον αέρα, ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδιών, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. «Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης στην Washington Post.

Το αεροπλάνο έκανε «ελεύθερη πτώση», με αποτέλεσμα αρκετοί να πεταχτούν από το κάθισμά τους και δίσκοι με τρόφιμα να εκτοξευθούν στην οροφή του Airbus. Επτά άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος της βοήθειας που έλαβαν ή πόσο σοβαροί ήταν οι τραυματισμοί τους.

«Αυτές ήταν οι λεγόμενες "αναταράξεις καθαρού αέρα", οι οποίες μπορούν να συμβούν χωρίς ορατά καιρικά φαινόμενα και προηγούμενη προειδοποίηση. Αεροσυνοδοί που είχαν εκπαιδευτεί γι’ αυτές τις περιπτώσεις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος», αποκάλυψε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Οι πιλότοι του αεροσκάφους μετά την μεγάλη αυτή περιπέτεια προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσιγκτον. Στις 21:12 (τοπική ώρα) το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια.