ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2023: Γιατί ο Μόργκαν Φρίμαν φορούσε γάντι στο αριστερό του χέρι

Mόργκαν Φρίμαν και Μάργκοτ Ρόμπι στα Όσκαρ
Mόργκαν Φρίμαν και Μάργκοτ Ρόμπι στα Όσκαρ
ΑΡ

Ο Mόργκαν Φρίμαν ήταν παρουσιαστής τη βραδιά των Όσκαρ και οι θεατές αναρωτήθηκαν γιατί φορούσε ένα μαύρο γάντι στο αριστερό του χέρι.

Οι θαυμαστές του Μόργκαν Φρίμαν ανησύχησαν, όμως το γάντι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον διάσημο ηθοποιό και υπάρχει σοβαρός λόγος πίσω από αυτό.

Ο 85χρονος σταρ είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα το 2008 όταν το αυτοκίνητό του ανατράπηκε πολλές φορές σε έναν αυτοκινητόδρομο του Μισισιπή. Το ατύχημα ήταν σχεδόν μοιραίο και άφησε το χέρι του παράλυτο.

O «αειθαλής» Μόργκαν Φρίμαν επί σκηνήςAP

«Έπρεπε να χρησιμοποιήσει τα σαγόνια της ζωής [υδραυλικά κοπτικά] για να γλιτώσει από το όχημα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στον Guardian εκείνη την εποχή. «Ήταν διαυγής, είχε συνείδηση. Μιλούσε, αστειευόταν με κάποιους από τους διασώστες εκείνη τη στιγμή».

Ο Φρίμαν υπέστη σοβαρή βλάβη στα νεύρα και φοράει γάντι συμπίεσης για να διατηρήσει τη ροή του αίματος. «Έπαθα νευρική βλάβη και δεν έχει βελτιωθεί. Δεν μπορώ να το μετακινήσω», είχε πει στο People το 2010. Φορούσε ένα γάντι μέχρι τον αγκώνα καθώς συνόδευε την 32χρονη Mαργκοτ Ρόμπι στη σκηνή στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Warner Bros.