ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τομ Κρουζ «έριξε άκυρο στα Όσκαρ» - Ποια ήθελε να αποφύγει πάση θυσία

Ο Τομ Κρουζ
Ο Τομ Κρουζ
ΑΡ

Ο Τομ Κρουζ δεν εμφανίστηκε στα Όσκαρ γιατί θέλησε να αποφύγει μία... άβολη συνάντηση με την πρώην σύζυγό του, Νικόλ Κίντμαν, γράφουν οι ταμπλόιντ.

Ο 60χρονος ηθοποιός του «Top Gun: Maverick» απουσίασε από την τελετή απονομής των Όσκαρ του 2023 την Κυριακή (12/3), παρά το γεγονός ότι η ταινία του ήταν υποψήφια για έξι βραβεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ επειδή ήθελε να αποφύγει μια «άβολη συνάντηση» με την 55χρονη Νικόλ Κίντμαν με την οποία χώρισε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, αναφέρει η New York Post.

«Ο Τομ δεν ήταν εκεί γιατί ήταν εκείνη εκεί και δεν ήθελε να συναντηθούν», φέρεται να είπε μια πηγή στη Daily Mail τη Δευτέρα. Ωστόσο, μέλη κοντά στον Κρουζ φέρεται να είπαν στο πρακτορείο ότι η απουσία του δεν είχε να κάνει με θέματα «προσωπικά» και αντ' αυτού ήταν αποτέλεσμα ζητημάτων προγραμματισμού.

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν στις 24 Δεκεμβρίου του 1990 και υιοθέτησαν δύο παιδιά, την Iζαμπέλα, 29 ετών σήμερα και τον Κόνορ 27 ετών, που φέρεται να είναι μέλη της Εκκλησίας της Σαΐεντολογίας, όπως και ο πατέρας τους. Η Nικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρουζ ήταν παντρεμένοι από τον Δεκέμβριο του 1990 έως τον Αύγουστο του 2001. Ο Κρουζ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Φεβρουάριο του 2001, επικαλούμενος «ασυμβίβαστες διαφορές» και άφησε την σύζυγό του την ίδια χρονιά.

Η κίνηση άφησε την ηθοποιό του «Big Little Lies» σε απόλυτο «σοκ», καθώς οι θαυμαστές υποψιάζονταν ότι ο γάμος τους έληξε λόγω της άρνησής της να γίνει Σαϊεντολόγος. «Ξέρει γιατί, και ξέρω γιατί, [χωρίσαμε]», είπε ο Κρουζ στο Vanity Fair το 2013, υποσχόμενος να κρατήσει μυστικό το λόγο που χώρισαν. «Είναι η μητέρα των παιδιών μου και της εύχομαι να είναι καλά. Και νομίζω ότι απλά προχωράς.

Και δεν το λέω επιπόλαια. Δεν το λέω με τίποτα», συνέχισε. «Τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή, και κάνεις ό,τι μπορείς, και με κάθε δυνατό τρόπο, και υπάρχει ένα σημείο στο οποίο μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσεις τη βάναυση πραγματικότητα».

«Ήμουν νέα. Νομίζω ότι πρόσφερα πολλά;» είχε πει η Κίντμαν στο Harper’s Bazaar τον Οκτώβριο του 2021 για το συνεχές δημόσιο ενδιαφέρον για τον γάμο της με τον Κρουζ. «Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ανοιχή γίνεται. Απλώς προτιμώ να ζω στον κόσμο με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

Ο Κρουζ παντρεύτηκε την ηθοποιό Κέιτι Χολμς, 44 ετών, στις 18 Νοεμβρίου 2006. Το ζευγάρι είχε μια κόρη, τη Σούρι, 16 ετών σήμερα, και χώρισε τον Αύγουστο του 2012. Η Κίντμαν και ο επί 16 χρόνια σύζυγός της, ο μουσικός της κάντρι Κιθ Ούρμπαν, 55 ετών, έφτασαν μαζί στο χαλί των Όσκαρ που βάφτηκε φέτος στο χρώμα της σαμπάνιας. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες: τη Σάντει Ρόουζ, 14, και τη Φέιθ Μάργκαρετ, 12 ετών.