ΚΟΣΜΟΣ

«Am I Not Light», λεύκωμα από τον μοριακό βιολόγο και φωτογράφο Bob Farese

«Am I Not Light», λεύκωμα από τον μοριακό βιολόγο και φωτογράφο Bob Farese

Ο Bob Farese είναι πρόεδρος του Τμήματος Μοριακού Μεταβολισμού στο Harvard School of Public Health στη Βοστώνη, όπου διευθύνει εργαστήριο. Έφτασε στην τέχνη της φωτογραφίας μέσω της συζύγου του η οποία είναι φωτογράφος και ο οίκος Lecturis εξέδωσε λεύκωμα φωτογραφιών του με τίτλο «Am I Not Light».

Ο τίτλος είναι και ένα «νεύμα στον Αϊνστάιν, ο οποίος μας δίδαξε ότι φως, ενέργεια και μάζα είναι, σχετικά, εναλλασσόμενα. Σκέφτηκα ότι ήταν ταιριαστό και για ένα λεύκωμα φωτογραφίας, που στην ουσία προσπαθεί να αιχμαλωτίσει το φως» εξήγησε.

Ο Farese απλά βγαίνει έξω και με το κινητό του φωτογραφίζει ό,τι του εξάπτει το ενδιαφέρον, τον αφήνει κατάπληκτο ή τον συγκινεί στους μοναχικούς περιπάτους του. «Πολλές από τις φωτογραφίες είναι από τη Βοστώνη. Κάποιες είναι όμως από τα ταξίδια μου στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και άλλα μέρη του κόσμου όπου με πηγαίνει η δουλειά μου» λέει.

Δείτε την gallery:

Η φωτογραφία τού άνοιξε νέες θύρες κατανόησης του κόσμου. «Με μια έννοια, η φωτογραφία έχει αλλάξει τη ζωή μου. Παρατηρώ πράγματα. Προσέχω περισσότερο το φως, το χρώμα, την ομορφιά και άλλα στο περιβάλλον μου... Αναζητώ συχνά αυτές τις κρυμμένες θέες ομορφιάς που είναι ακριβώς μπροστά μας αλλά οι περισσότεροι δεν βλέπουν» εξομολογείται.