ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρόστιμο σε πολιτικό που ειρωνεύτηκε τον Πούτιν κρεμώντας μακαρόνια στα αυτιά του

Ρωσία: Πρόστιμο σε πολιτικό που ειρωνεύτηκε τον Πούτιν κρεμώντας μακαρόνια στα αυτιά του
Youtube

Ρωσία: Η έκφραση «κρεμάω μακαρόνια στα αυτιά μου» στα ρωσικά σημαίνει «ακούω μπούρδες»

Πρόστιμο περίπου 2.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον Ρώσο πολιτικό, ο οποίος παρακολουθούσε μία ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχοντας κρεμασμένα στα αυτιά του μακαρόνια, με την αιτιολογία της «δυσφήμισης των ενόπλων δυνάμεων», σύμφωνα με μία οργάνωση παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής Μιχαήλ Αμπντάλκιν, από την επαρχία Σαμάρα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Youtube μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Πούτιν για την κατάσταση του έθνους στις 21 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής του στην Ουκρανία.

Στο βίντεο ο Αμπντάλκιν κάθεται στο γραφείο του, γνέφει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του βλέποντας και ακούγοντας τον Πούτιν... με μακαρόνια να κρέμονται από τα αυτιά του.

Στα ρωσικά η έκφραση «κρεμάω μακαρόνια στα αυτιά μου», έχει το νόημα: «ακούω μπούρδες».

Σύμφωνα με την οργάνωση παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, ο Αμπντάλκιν ανέφερε ότι η κίνησή του ήταν μια ειρωνική ένδειξη έκφρασης της δυσαρέσκειάς του για «τη σιωπή του προέδρου στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα». Του επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ρουβλίων (1.950 δολάρια).

Το ρωσικό κοινοβούλιο αυτό τον μήνα αυστηροποίησε την νομοθεσία που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή και πλέον προβλέπονται πρόστιμα ή ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών για δυσφήμιση ή διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις ή άλλες, όπως η ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η κατάσκοπος που «ξεσκέπασε» η ΕΥΠ – Η δράση στην Ελλάδα και πώς διέφυγε στη Ρωσία

Ρώσος παρουσιαστής προσπαθούσε να κλείσει συμβόλαιο θανάτου έναντι 20.000 δολαρίων

Ρωσία: Η Wagner ψάχνει μισθοφόρους σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες