ΚΟΣΜΟΣ

Seoul Ring: Ξεχάστε το London Eye! Στη Σεούλ ετοιμάζουν τον μεγαλύτερο τροχό ύψους 180 μέτρων

Seoul Ring: Ξεχάστε το London Eye! Στη Σεούλ ετοιμάζουν τον μεγαλύτερο τροχό ύψους 180 μέτρων

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ατενίσουν τα αξιοθέατα του ποταμού Hangang, του κέντρου της Σεούλ, του βουνού Namsan, ακόμη και του όρους Bukhansan

Το London Eye, το Singapore Flyer και οι τροχοί λούνα παρκ σε όλο τον κόσμο τραβούν την προσοχή των ντόπιων και των τουριστών εδώ και δεκαετίες.

Αλλά η Νότια Κορέα θέλει να το πάει ένα βήμα παραπέρα αφού σχεδιάζει τη δημιουργία της «μεγαλύτερης» ρόδας λούνα παρκ χωρίς ακτίνες, προσφέροντας εκπληκτική θέα στην πρωτεύουσά της έως το 2025.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το φουτουριστικό Seoul Ring ξεφεύγει από τις παραδοσιακές εμφανίσεις των τροχών λούνα παρκ χάρη στην «καινοτόμο τεχνολογία».

Η ανάπτυξή του θα πραγματοποιηθεί σε έναν πρώην χώρο υγειονομικής ταφής στο Haneul.

Μόλις κατασκευαστεί, ο τροχός θα έχει ύψος 591 πόδια, σύμφωνα με το CNN.

Αυτό σημαίνει ότι το Seoul Ring θα είναι 149 πόδια ψηλότερο από το διάσημο London Eye του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στα 442 πόδια.

Το δαχτυλίδι πρόκειται επίσης να… κερδίσει σε μέγεθος τη μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο στο Shandong της Κίνας, με ύψος 475 πόδια.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ατενίσουν τα αξιοθέατα του ποταμού Hangang, του κέντρου της Σεούλ, του βουνού Namsan, ακόμη και του όρους Bukhansan από τους ανοξείδωτους λοβούς του.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε από μια σειρά εναλλακτικών επιλογών, όπως το Nodeul Island, το Yeouido Park και το Jamsil αλλά τελικά επιλέχθηκε το Haneul Park για τον «συμβολισμό της διακορεατικής συμφιλίωσης».

Ο τροχός θα φιλοξενεί 36 άμαξες που μπορούν να γεμίσουν με 25 άτομα η κάθε μια.