ΚΟΣΜΟΣ

Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία Quadrophenia των Who επισκευάστηκε για καλό σκοπό

Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία Quadrophenia των Who επισκευάστηκε για καλό σκοπό
(Photo by Stefan Rousseau/PA Images via Getty Images)

Σκούτερ Vespa που χρησιμοποιήθηκε στην περιοδεία του ροκ συγκροτήματος The Who, Quadrophenia έχει αποκατασταθεί στην παλιά του δόξα και «πρωταγωνιστεί» σε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τον οργανισμό φροντίδας εφήβων με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, Teenage Cancer Trust.

Την GS Vespa του 1964 οδηγούσε στη σκηνή ο γκεστ σταρ Billy Idol κατά τη διάρκεια της περιοδείας του 1996.

Το σκούτερ ήταν αποθηκευμένο στο γκαράζ του Ρότζερ Ντάλτρι των Who μέχρι που ο 79χρονος -ο οποίος είναι επίτιμος υποστηρικτής του Teenage Cancer Trust- έδωσε το πράσινο φως στον γαμπρό του Ντες Μάρφι να προσπαθήσει να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

«Tαξίδεψε με το συγκρότημα στην περιοδεία και μετά αφού ολοκληρώθηκαν οι συναυλίες, επέστρεψε στη φάρμα του Ρότζερ και σιγά-σιγά σάπιζε στη γωνία» ανέφερε ο Μάρφι στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Δείτε την gallery:

«Και συνεχώς λέγαμε ότι ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με αυτό επειδή είναι ένα εμβληματικό σκούτερ» συμπλήρωσε.

Σε συνεργασία με τη South Coast Custom το σκούτερ επιδιορθώθηκε με αυθεντικά ανταλλακτικά Vespa για να είναι έτοιμο για ειδική εορταστική βραδιά μουσικής με τον Ρότζερ Ντάλτρι και τους Φίλους του οργανισμού που διοργανώθηκε στο Royal Albert Hall την Κυριακή

Πριν από τη φιλανθρωπική συναυλία, η οποία ήταν η τελευταία από σειρά εκδηλώσεων του Teenage Cancer Trust για το 2023, η Vespa οδηγήθηκε έξω από το Royal Albert Hall.

Εκεί όποιος ήθελε με ελάχιστη δωρεά 5 αγγλικών λιρών μπορούσε να καθίσει και να ποζάρει για φωτογραφίες. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν για την ενίσχυση του ιδρύματος.

Ο Μέρφι είπε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τη Vespa σε διάφορες τοποθεσίες και εκδηλώσεις στη Νότια Αγγλία, ώστε να συνεχιστεί η συγκέντρωση χρημάτων για το Teenage Cancer Trust και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την ψυχική υγεία των νέων και την προστασία του περιβάλλοντος.