ΚΟΣΜΟΣ

Άκης Σκέρτσος: «Ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες»

Άκης Σκέρτσος: «Ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες»

«Ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!)» αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Άκης Σκέρτσος.

«Κατά τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα. Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!).

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση αν είχε δημιουργηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα. Ευτυχώς το ανεξάρτητο ΕΣΡ αλλά και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο είχαν διαφορετική άποψη και μας γλύτωσαν από τέτοιου τύπου "ελευθερία"», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκης να ζητήσουν συγγνώμη

Ο Τσίπρας παρουσιάζει το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Οι… μαύρες αγκινάρες του ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση Τσίπρα – Βαρουφάκη