ΚΟΣΜΟΣ

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Τα «έβαλε» με προπονητή και κέρδισε μετάλλια σε αγώνα ζίου ζίτσου

Μέτρ στις πολεμικές τέχνες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Μέτρ στις πολεμικές τέχνες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξέπληξε τους θεατές κερδίζοντας χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε τουρνουά ζίου ζίτσου της Καλιφόρνια

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στο πλούσιο βιογραφικό του: βραβευμένος μετρ πολεμικών τεχνών. Ο ιδρυτής του Facebook και της Meta κέρδισε χρυσά και ασημένια μετάλλια στο πρώτο του τουρνουά βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου στο Ρέντγουντ Σίτι της Καλιφόρνια, εκπλήσσοντας πολλούς.

Ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για το άθλημα εν μέσω πανδημίας και δημοσίευσε τη νίκη του στο Instagram, λέγοντας: «Αγωνίσθηκα στο πρώτο μου τουρνουά ζίου ζίτσου και κέρδισα μερικά μετάλλια για την ομάδα Guerrilla Jiu Jitsu».

Εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό είναι οτι ο πρώτος αγώνας του δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε και ο μεγιστάνας δεν αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και τσακώθηκε δημόσια με τον διαιτητή. Αιτία η απόφαση του τελευταίου δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ότι ο Ζούκερμπεργκ είχε εγκαταλείψει και άρα η νίκη έπρεπε να πάει στον αντίπαλό του.

Μετά τα παράπονα του «mr Facebook» ο διαιτητής ανακοίνωσε ότι ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 0-0. Αφού προσπέρασε το «εμπόδιο» αυτό ο Ζούκερμπεργκ που απ'οτι φαίνεται δεν έχει μάθει να χάνει, κατέκτησε τελικα και χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Ένας από τους προπονητές του, ο Khai «the Shadow» Wu, συνεχάρη τον μαθητή του: «Το να βλέπω τον Ζουκ να αγωνίζεται ήταν αρκετά επικό. Κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος και όλα κερδήθηκαν. Ήταν τιμή μου να βοηθήσω τον προπονητή και να προσφέρω οποιαδήποτε συμβουλή μπορούσα»

Ο Ζούκερμπεργκ έλαβε υποστήριξη για το νέο του χόμπι και από αρκετούς αθλητές υψηλού προφίλ. Ο πρώην πρωταθλητής του UFC και μαθητής της διαχείρισης θυμού Conor McGregor σχολίασε στην ανάρτηση: «Yo!!! Υπέροχο Μάρκο». Ο Βραζιλιάνος Μπερνάρντο Φάρια, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου-τζίτσου, είπε για τη νίκη του Ζούκερμπεργκ: «Καταπληκτικό!!! Σούπερ κουλ!»

Άλλες διασημότητες συνεχάρησαν επίσης τον μεγιστάνα τεχνολογίας που έγινε αθλητής για την επιτυχία του. Ο αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής και Μάριο Λόπεζ σχολίασε με τρία emojis φωτιά. Με το άθλημα έχουν ασχοληθεί και άλλοι διάσημοι.

Ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ ο οποίος ασχολήθηκε με το ζίου ζίτσου πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, έχει καφέ ζώνη στο άθλημα. Ο ηθοποιός Τζέισον Στέιθαμ και ο κωμικός Ράσελ Μπραντ έχουν μωβ ζώνες. Το αστέρι των Peaky Blinders και του Venom, Toμ Χάρντι διαγωνίζεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει κερδίσει διαγωνισμούς στο Wolverhampton και στο Milton Keynes.