ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Οι πρώτες εικόνες από την πεζογέφυρα που κατέρρευσε και τους τραυματίες

Φινλανδία: Οι πρώτες εικόνες από την πεζογέφυρα που κατέρρευσε και τους τραυματίες
Terror Alarm

Συνολικά 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πεζογέφυρα που κατέρρευσε στη Φινλανδία. Διακομίστηκαν όλοι σε 4 νοσοκομεία.

Τραγωδία στη Φινλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Έσποου, που είναι κοντά στο Ελσίνκι συνέβη πριν από λίγο με την κατάρρευση πεζογέφυρας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε η νοσοκομειακή αρχή της φινλανδικής πρωτεύουσας πολλά παιδιά τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου.

Ειδικότερα, η υπηρεσία διασώσεων της περιοχής του Ελσίνκι ανακοίνωσε 24 τραυματίες ανάμεσα στους οποίους τα περισσότερα είναι ανήλικα - ανάμεσά τους και μαθητές επαγγελματικών σχολών. Τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως και οι 24 τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, εκ των οποίων 15 νοσηλεύονται, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Επιπλέον, τα φινλανδικά μέσα μεταδίδουν και εικόνες από τουλάχιστον 5 ανθρώπους, στους οποίους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες ενώ κείτονται στο έδαφος.

Τα παιδιά, μαθητές Β' γυμνασίου, πήγαιναν εκδρομή σύμφωνα με την εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλέστηκε έναν μαθητή που δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο κατάρρευσης της γέφυρας βρίσκονται σωστικά συνεργεία και αξιωματικοί της Αστυνομίας. Οι διασώστες, πάντως, αναφορικά με τους τραυματισμούς εξηγούν πως είναι όλοι διαφορετικού βαθμού, με τους περισσότερους τραυματίες να έχουν υποστεί κατάγματα στα άκρα. Η αστυνομικές αρχές της χώρας επισημαίνουν ότι ορισμένοι πεζοί έπεσαν από ύψος μερικών μέτρων όταν η γέφυρα κατάρρευσε. Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάποιοι μαθητές πήδηξαν από την πεζογέφυρα, προκειμένου να γλιτώσουν, την στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι καταρρέει.

Η γέφυρα

Η αστυνομία αναφέρει πως αυτή η προσωρινή γέφυρα έχει κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ και βρισκόταν δίπλα σε εργοτάξιο, ενώ τα αίτια κατάρρευσης είναι μέχρι στιγμής άγνωστα. Ωστόσο, η αστυνομία άρχισε ήδη να διεξάγει τεχνική έρευνα στην περιοχή.


Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο κάνει λόγο για σοκαριστικά νέα και σημείωσε ότι προέχει η παροχή στήριξης.

Η πρωθιυπουργός της χώρας Σάνα Μαρίν διατυπώνει ευχές για δύναμη.

Σχετικές ειδήσεις