ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: Η Σάνα Μάριν χωρίζει με τον σύζυγό της λίγους μήνες μετά το «partygate»

H Σάνα Μάριν
H Σάνα Μάριν
Α.Ρ

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν ανακοίνωσε ότι χωρίζει με τον σύζυγό της, λίγους μόλις μήνες αφότου δέχθηκε πυρά επειδή έκανε πάρτι στη δουλειά και χόρεψε «τρυφερά» με έναν άλλο άνδρα

Η 37χρονη «σιδηρά κυρία» της Φινλανδίας Σάνα Μάριν και ο επί τρία χρόνια σύζυγός της, Mάρκους Ραικόνεν κοινοποίησαν στο Instagram ότι είχαν υποβάλει από κοινού αίτηση διαζυγίου. «Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια μαζί και την αγαπημένη μας κόρη. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», έγραψαν.

Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2020, όταν η Φινλανδία αντιμετώπιζε την πανδημία της COVID-19. «Έχουμε ζήσει τα νιάτα μας μαζί, ενηλικιωθήκαμε μαζί και γίναμε γονείς για την αγαπημένη μας κόρη», έγραψε τότε η Μάριν στο Instagram.

Η Μάριν, η οποία ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν εξελέγη στα 34 της χρόνια το 2019, αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την εργασιακή της ηθική τον περασμένο Αύγουστο, όταν διέρρευσαν βίντεο από πάρτι, όπου εμφανίστηκε να χορεύει με έναν άγνωστο άνδρα.

«[Η Μάριν] συμπεριφέρθηκε σαν 20χρονη. Ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι είναι παντρεμένη», είπε ένας μάρτυρας στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης για την ξέφρενη βραδινή έξοδο της πρωθυπουργού. Η Μάριν ζήτησε αργότερα δημόσια συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια, ενώ αναγκάστηκε να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

«Είμαι άνθρωπος», είπε τότε η Μάριν, προσθέτοντας, οτι «κάνει τη δουλειά της και έμαθε από όλο αυτό» Παρά τη γκάφα, η Μάριν παρέμεινε δημοφιλής στους νεότερους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους την επαίνεσαν ως πρότυπο για τους νεότερους, προοδευτικούς ηγέτες της χιλιετίας.

Ton περασμένο μήνα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της έχασε στις βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας. Αναμένεται να παραιτηθεί από αρχηγός του κόμματος όταν ξεκινήσει το νέο κοινοβούλιο το φθινόπωρο.