ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν σχεδόν 2 εκατ. Τούρκοι του εξωτερικού

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν σχεδόν 2 εκατ. Τούρκοι του εξωτερικού

Εκλογές στην Τουρκία: Περίπου 1,9 εκατομμύριο Τούρκοι ψήφισαν στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας. 

Περισσότεροι από 1,92 εκατομμύριο Τούρκοι υπήκοοι έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής στο εξωτερικό για τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Η ψηφοφορία στις διπλωματικές αποστολές έληξε την Τετάρτη, ενώ η ψηφοφορία θα συνεχιστεί στις πύλες των τελωνείων μέχρι τις 5 μ.μ. τοπική ώρα (1400GMT) την Κυριακή, ημέρα των εκλογών στην ίδια την Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας, περισσότεροι από 1,92 εκατομμύριο άνθρωποι ψήφισαν στις ξένες αποστολές και στις τελωνειακές πύλες της Τουρκίας μέχρι τις 4 μ.μ. τοπική ώρα (1300GMT) το Σάββατο.

Στις εκλογές της 14ης Μαΐου, περίπου 1,84 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες στο εξωτερικό προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στον προεδρικό επαναληπτικό γύρο έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει αυτό το σύνολο κατά σχεδόν 80.600.

Όσοι δεν μπορούν να ψηφίσουν εντός των καθορισμένων ωρών στη χώρα διαμονής τους, μπορούν να ψηφίσουν στις πύλες των τελωνείων μέχρι τις 5 μ.μ. της Κυριακής.