ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Τουρκία: Ξυλοδαρμό και νοθεία καταγγέλλει το κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Εκλογές Τουρκία
Twitter

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, Αλί Σεκέρ, ο οποίος καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μιλά ανοιχτά για νοθεία στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια υπέρ του Ερντογάν

Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, του οποίου ηγείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση στο χωριό Καράαλι της επαρχίας Σανλιούρφα της νότιας Τουρκίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, Αλί Σεκέρ, ο οποίος καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μιλά ανοιχτά για νοθεία στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια υπέρ του Ερντογάν: «Μια ομάδα 30 ατόμων επιχείρησε να προβεί σε λινστάρισμα. Μία ψήφος για εμάς, πέφτει ως 366 ψήφοι για τον Ερντογάν», υποστήριξε.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο Αλί Σεκέρ, ο βουλευτής μας, ξυλοκοπήθηκε από μια ομάδα επειδή αντιτάχθηκε στις παρατυπίες στην κάλπη! Προειδοποιούμε τις αρχές. διασφαλίζουμε την ασφάλεια της κάλπης, διασφαλίζουμε την ασφάλεια των συναδέλφων και των παρατηρητών μας!».

Μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του CHP, Αλί Σεκέρ, επειδή εναντιώθηκε στις παρατυπίες στην ψηφοφορία στην Ούρφα, ο βουλευτής της Ούρφα, Μαχμούτ Τανάλ, ο οποίος πήγε στο εκλογικό κέντρο όπου ξυλοκοπήθηκε ο Σεκέρ, δέχτηκε επίσης επίθεση.

Ο βουλευτής μας της Κωνσταντινούπολης Αλί Σεκέρ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα στη συνοικία Σανλιούρφα επειδή αντιτάχθηκε στην παράνομη ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε στο Καρααλί. Έγινε και επίθεση εναντίον μου. Εδώ υπάρχει κρατική αδυναμία! Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και επιθέσεις, θα προστατέψουμε τα σεντούκια! Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!», έγραψε στο Twitter.