ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Αλ Σίσι σε Ερντογάν και αναβάθμιση διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας και Αιγύπτου

Συγχαρητήρια Αλ Σίσι σε Ερντογάν και αναβάθμιση διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας και Αιγύπτου
Getty Images

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, συνεχάρη τηλεφωνικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην Τουρκία. Την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών συμφώνησαν οι δύο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Δευτέρας (29/5) οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συνεχάρη τηλεφωνικά τον Τούρκο ομόλογό του, για την επανεκλογή του μετά την τελευταία εκλογική μάχη στην Τουρκία. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας για την επικοινωνία των δύο ηγετών, αποφασίστηκε η άμεση αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων Άγκυρας και Καΐρου, οι οποίες είχαν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια.

«Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τους βαθείς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς και συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύο πρόεδροι αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα την αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την ανταλλαγή πρεσβευτών», αναφέρεται μεταξύ άλλων.