ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικές επιθέσεις με drones μέσα στη Ρωσία - «Εξουδετερώθηκαν» 50 μαχητές στο Μπέλγκοροντ

Ουκρανικές επιθέσεις με drones μέσα στη Ρωσία - «Εξουδετερώθηκαν» 50 μαχητές στο Μπέλγκοροντ

Η Ουκρανία επιτίθεται με στρατιώτες και drones μέσα στη ρωσική επικράτεια.

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κοντά στην Κουρσκ, ρωσική πόλη σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο περιφερειάρχης της ομώνυμης περιοχής Ρόμαν Σταροβόιτ.

«Ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν από σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στην Κουρσκ», ανέφερε ο κ. Σταροβόιτ μέσω Telegram.

«Ζητάμε από τους κατοίκους της Κουρσκ να παραμείνουν ήρεμοι, η πόλη βρίσκεται υπό την αξιόπιστη προστασία του στρατού μας», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η περιφέρεια Κουρσκ βομβαρδίζεται συχνά από ουκρανικές δυνάμεις μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία διατείνεται πως δυνάμεις της σκότωσαν πάνω από 50 μαχητές στην Μπιέλγκοροντ

Ο ρωσικός στρατός «αφάνισε» πάνω από 50 μαχητές κατά τη διάρκεια νέων επιθέσεων από την ουκρανική πλευρά στη ρωσική επικράτεια, σε τομέα των συνόρων με την Ουκρανία στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Καταστράφηκαν επίσης στρατιωτικός εξοπλισμός και τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το «καθεστώς του Κιέβου» βομβάρδισε με πυροβολικό την πόλη Σεμπέκινα, όπου βρίσκεται συνοριακή διέλευση για οχήματα, χθες Πέμπτη, κατήγγειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Νωρίτερα, είχε κάνει γνωστό πως απέκρουσε εισβολή μαχητών.

Πολίτες που εγκαταλείπουν την περιοχή έκαναν λόγο για «μεγάλες καταστροφές» στην πόλη. Ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν λιγοστά πλάνα. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, με νεκρούς και τραυματίες.

Την ευθύνη για τις νέες επιθέσεις ανέλαβαν οργανώσεις ρώσων ακροδεξιών που έχουν ταχθεί στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» και η «Λεγεώνα Ελευθερίας της Ρωσίας».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποποιείται κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις τους.