ΚΟΣΜΟΣ

Μπρουκ Σιλντς: Έδωσε μάχη για να μη γίνει μοντέλο η 17χρονη κόρη της - Οι κανόνες που της έθεσε

H Mπρουκ Σιλντς
H Mπρουκ Σιλντς
Α.Ρ

Η Μπρουκ Σιλντς «έδωσε μάχη» για να μη γίνει μοντέλο η κόρη της και προσπάθησε να την αποτρέψει από τη σκληρή βιομηχανία του θεάματος

Η 17χρονη κόρη της Μπρουκ Σιλντς Γκρίερ Χέντσι έχει κληρονομήσει τα όμορφα χαρακτηριστικά της διάσημης μαμάς της και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θέλει να ακολουθήσει τα βήματά της. Ωστόσο, το αστέρι της «Γαλάζιας Λίμνης» είχε αρχικά επιφυλάξεις.

«Η μαμά μου ήταν η μάνατζέρ μου», εξήγησε η Μπρουκ Σιλντς για τη δική της καριέρα στο μόντελινγκ ενώ εμφανιζόταν στο «Live with Kelly and Mark». «Οι κανόνες έχουν αλλάξει από τότε που ήμουν [μοντέλο]», εξήγησε η 58χρονη Σιλντς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης την Πέμπτη. «Το πάλεψα τόσο καιρό. Είναι μια τόσο διαφορετική βιομηχανία τώρα από ό,τι ήταν».

Αν και η ίδια η Σιλντς δεν ασχολήθηκε ποτέ εντατικά με το μόντελινγκ, ξέρει πως είναι μία καριέρα πολύ δύσκολη απο πολλές απόψεις. «Αυτό είναι βάναυσο και τα παρασκήνια είναι απλώς βάναυσα», είπε η ηθοποιός για τη φύση της δουλειάς, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να «το χειριστεί». Έκτοτε άλλαξε γνώμη, δίνοντας στην έφηβη κόρη της το «πράσινο φως» για να ακολουθήσει το μονοπάτι που έχει επιλέξει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Επιτέλους έπρεπε να ενδώσω και να πω αν θα το κάνεις αυτό α.) Δεν θα γίνω η μάνατζέρ σου. Θα πας σε πρακτορείο. Θα έχεις εξαιρετική εργασιακή ηθική. Δεν θα είσαι απείθαρχη και θα με ακούς», εξήγησε η Σιλντς για τις οδηγίες της. Και φυσικά, η Γκρίερ πρέπει ακόμα να εγγραφεί στο κολέγιο.

Η ηθοποιός η οποία έχει μία ακόμη κόρη με τον σύζυγό της Κρις Χέντσι, την 20χρονη Ρόουαν Φράνσις είχε μια διαφορετική εμπειρία μεγαλώνοντας, όταν μπήκε στο εργατικό δυναμικό της μόδας με οδηγό τη μαμά της, Tέρι Σιλντς, η οποία πέθανε το 2012.

«Η μαμά μου ήταν η μάνατζέρ μου και ήμασταν κολλημένες, κάτι που πιθανότατα εξηγεί το πώς θα μπορούσα να επιβιώσω επειδή δεν μπορούσε κανείς να με φτάσει. Ήταν τόσο μαμά αρκούδα και τόσο προστατευτική. Από τη μια ήμουν πολύ αφελής και από την άλλη απλώς μπήκα σε αυτόν τον τρελό κόσμο.

Η Σιλντς αναγνώρισε το πάθος και την εντυπωσιακή εμφάνιση της κόρης της, αλλά σημείωσε επίσης ότι η βιομηχανία απαιτεί ανθεκτικότητα και δύναμη.
Κατά τη διάρκεια των νεότερων χρόνων της ως μοντέλο και ηθοποιός, η Σιλντς δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ, κάτι που την είχε συγκλονίσει για δεκαετίες και αναμφίβολα επηρέασε την απόφασή της να σταθμίσει τα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια της Γκρίερ.

Η σταρ μίλησε στο PEOPLE για την τραυματική της εμπειρία και τη διαδικασία κοινοποίησης της ιστορίας στο ντοκιμαντέρ της σε δύο μέρη με τίτλο «Brooke Shields: Pretty Baby» «Κάνοντας το ντοκιμαντέρ, τα είδα όλα μαζί, και είναι θαύμα που επέζησα», είπε στο PEOPLE.

«Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ», είπε για την επίθεση που συνέβη στα 20 της. «Είμαι πιο θυμωμένη τώρα από ό,τι μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, δικαίως είσαι έτσι. Είναι τρομακτικές καταστάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι βίαιες για να είναι τρομακτικές» Εκείνη την εποχή, ήταν πρόσφατα απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και δεν μπορούσε να βρει δουλειά, σημείο που ήταν το «χαμηλότερο» της καριέρας της, θυμάται.

Μετά το δείπνο με ένα στέλεχος του Χόλιγουντ («Νόμιζα ότι έπαιρνα μια ταινία, μια δουλειά»), την κάλεσε να τηλεφωνήσει για ταξί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Εκεί της επιτέθηκε. «Δεν πάλεψα», όπως είπε στο ντοκιμαντέρ. «Απλά πάγωσα».