ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Εκτόπισε τον Αρνό της LVMH

Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Έλον Μασκ
Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Έλον Μασκ
Α.Ρ

Ο Έλον Μασκ ανέκτησε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εξοστρακίζοντας το αφεντικό του κολοσσού ειδών πολυτελείας LMVH, Μπέρναρντ Αρνό.

Ο Έλον Μασκ ανέκτησε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ρίχνοντας το αφεντικό του κολοσσού ειδών πολυτελείας LMVH, Μπέρναρντ Αρνό, από την πρώτη θέση. Η καθαρή του περιουσία εκτινάχθηκε κατά 55,3 δισ. δολάρια από τον Ιανουάριο στα 192 δισ. δολάρια, μετά την άνοδο της αξίας της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Tesla.

Η περιουσία του Αρνό μειώθηκε κατά 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια και άγγιξε τα 187 δισεκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ακολουθούν ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Ο 74χρονος Aρνό είχε ξεπεράσει τον 51χρονο Mασκ τη λίστα των πλουσίων τον Δεκέμβριο όταν οι μετοχές της LMVH εκτινάχθηκαν καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας ανέκαμψε. Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Tesla -της εταιρείας από την οποία ο Μασκ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του- υποχώρησαν απότομα εν μέσω ανησυχίας ότι η εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter επηρέαζε την ηγεσία του.

Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla έχουν ανακάμψει σχεδόν κατά 92% από την αρχή του τρέχοντος έτους, καθώς οι φόβοι των επενδυτών έχουν χαλαρώσει και ο Μασκ ανακοίνωσε την αντικατάστασή του ως διευθύνων σύμβουλος του Twitter. Η επίσκεψή του στην Κίνα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει το μέλλον της Tesla προκάλεσε επίσης ενθουσιασμό, ενώ η εταιρεία αυτοκινήτων επωφελείται από την αύξηση του ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη.

Αντίθετα, η LMVH -η οποία κατέχει επωνυμίες όπως η Louis Vuitton και ο Christian Dior-κατέγραψε αντίστροφη πορεία. Μετά το υψηλό ρεκόρ τον Απρίλιο, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατακόρυφα και σημείωσαν πτώση 16% από την αρχή του έτους. Ο Αρνό, ο οποίος ίδρυσε τον γίγαντα ειδών πολυτελείας το 1987, κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο της επιχείρησης, η οποία είναι η πολυτιμότερη εταιρεία της Ευρώπης.

Τον Ιανουάριο, ο Γάλλος διόρισε την κόρη του Ντελφίν Αρνό, 47 ετών, ως επικεφαλής του οίκου μόδας του Dior στο πλαίσιο μιας ανατροπής στο LMVH. Και τα πέντε παιδιά του Αρνό κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε μάρκες του ομίλου. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 146 δισ. δολαρίων. Ο Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε τη Microsoft, έχει αξία 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων.