ΚΟΣΜΟΣ

Ντούα Λίπα: Έξαλλη με τον Σούνακ - «Στενόμυαλοι» οι υπουργοί που λένε τους Αλβανούς εγκληματίες

Ντούα Λίπα: Έξαλλη με τον Σούνακ - «Στενόμυαλοι» οι υπουργοί που λένε τους Αλβανούς εγκληματίες
Η Ντούα Λίπα
AP

Η σταρ της ποπ Ντούα Λίπα ζει στην Βρετανία και έχει καταγωγή από την Αλβανία

Tον τρόπο, με τον οποίο μιλούν οι Βρετανοί υπουργοί για τους Αλβανούς μετανάστες κατακρίνει η Ντούα Λίπα.

Η ποπ σταρ που κάνει καριέρα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού χαρακτήρισε τη στάση των υπουργών της κυβέρνησης Σούνακ «στενόμυαλη και κοντόφθαλμη», εξηγώντας πως η αντιμετώπισή τους «πονάει».

«Ο τρόπος που οι Βρετανοί υπουργοί έχουν μιλήσει για τους Αλβανούς πονάει», είπε χαρακτηριστικά στους «Sunday Times».

Επίσης είπε: «Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης».

Ο δηλώσεις αυτές ήρθαν με αφορμή τη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία αναφέρθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στους Αλβανούς ως «εγκληματίες» σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

«Όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτονται "οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και μας παίρνουν τις δουλειές"», σημείωσε.

Η Ντούα Λίπα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1995 στο Ουέστμινστερ του Κεντρικού Λονδίνου από οικογένεια Αλβανών μεταναστών που προέρχονταν από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, ονόματι Ντουγκατζίν και Ανίσα Λίπα.

Ακόμη, έχει δύο μικρότερα αδέλφια, τη Ρίνα και τον Τζιν. Η οικογένεια της είναι μουσουλμανικής καταγωγής, ενώ από την μεριά της μητέρας της έχει επίσης βοσνιακή καταγωγή.

O πατέρας της Λίπα υπήρξε μεγάλη μουσική επιρροή για την τραγουδίστρια, αφού ο ίδιος ήταν μέλος τοπικού ροκ συγκροτήματος, συνεχίζοντας να τραγουδάει στο σπίτι του κομμάτια των David Bowie, Sting και Radiohead. Η Λίπα ξεκίνησε το τραγούδι στα πέντε της.