ΚΟΣΜΟΣ

Wagner - Κωνσταντίνος Φίλης: «Ο Πριγκόζιν είχε εξαπολύσει ''προειδοποιητικές βολές''»

Wagner - Κωνσταντίνος Φίλης: «Ο Πριγκόζιν είχε εξαπολύσει ''προειδοποιητικές βολές''»

Ο επικεφαλής της Wagner, Πριγκόζιν είχε προειδοποιήσει πολλές φορές τον Πούτιν, σύμφωνα με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη.

Για τις «προειδοποιήσεις» του επικεφαλής της ομάδας «Wagner» μίλησε ο καθηγητής και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης.

Αρχικά ο κ. Φίλης ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν και το μισθοφορικό καθεστώς Wagner είναι ομάδα που εξέθρεψε το ίδιο το καθεστώς Πούτιν «και τώρα στρέφεται κατά του δημιουργού της».

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Φίλης εξήγησε ότι η Wagner δεν είχε παρουσία μόνο στο ουκρανικό μέτωπο αλλά «και σε άλλα μέτωπα μακρυά από τη Ρωσία, όπως είναι η Αφρικανική Ήπειρος».

«Ο Πριγκόζιν είχε τελευταίους μήνες εξαπολύσει αρκετές «προειδοποιητικές βολές» εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας για έλλειψη εφοδιασμού της οργάνωσής του με πυρομαχικά και εν γένει έλλειψη στήριξης, ενώ η Wagner πολεμούσε στην πρώτη γραμμή εναντίον των Ουκρανών», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Τέλος ο καθηγητής κατέληξε στο όχι «χθες, ο Πριγκόζιν απαίτησε την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας αφήνοντας για πρώτη φορά σαφείς αιχμές εναντίον του Πούτιν και εν συνεχεία κατόπιν του σημερινού διαγγέλματος του Πούτιν, στο οποίο χαρακτήρισε τη Wagner «Τρομοκρατική ομάδα», ο Πριγκόζιν ζήτησε την ανατροπή του».

Σχετικές ειδήσεις