ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή υπό τη «σκέπη» του Ερντογάν: Συνάντηση κορυφής στην Άγκυρα

hamas
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χακίγια
Photo: AP

Σημειώνεται ότι στην Άγκυρα αναμενόταν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά η επίσημη επίσκεψη του αναβλήθηκε.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκαν σήμερα στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χανίγια, στο προεδρικό μέγαρο», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών των τριών ανδρών.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο αντίπαλων Παλαιστινίων αξιωματούχων χρονολογείται στις 5 Ιουλίου 2022 στο Αλγέρι: έπειτα από πολλά χρόνια αντιμαχιών Παλαιστινιακής Αρχής και Χαμάς, Αμπάς και Χανίγια συναντήθηκαν φιλοξενούμενοι από τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Ταμπούν.

Ο Μαχμούντ Αμπάς έγινε δεκτός χθες Τρίτη από τον Ερντογάν με τον οποίο παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση με κάθε δυνατό μέσο».

Αυτή την εβδομάδα στην Άγκυρα αναμενόταν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά η επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναβλήθηκε.