ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το Ολοκαύτωμα έρχεται για πρώτη φορά στο φως

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το Ολοκαύτωμα έρχεται για πρώτη φορά στο φως

Ολοκαύτωμα: Ένα συγκλονιστικό βίντεο με πλάνα από την απελευθέρωση 2.500 Εβραίων κρατούμενων έφερε στο φως η έρευνα ενός Αμερικανού καθηγητή ιστορίας γυμνασίου.

Εκπληκτικά πλάνα που βλέπουν για πρώτη φορά τη δημοσιότητα δείχνουν Αμερικανούς στρατιώτες να απελευθερώνουν ένα τρένο με 2.500 Εβραίους κρατούμενους που κατευθύνονταν προς ένα ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου τις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανακάλυψε ένας Αμερικανός καθηγητής ιστορίας γυμνασίου.

Με το όνομα «Θαύμα στο Φάρσλεμπεν», η επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου 1945, όταν ένα τρένο που μετέφερε Εβραίους κρατούμενους από το Μπέργκεν-Μπέλσεν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Τερέζιενσταντ αναγκάστηκε να σταματήσει κοντά στο χωριό Φάρσλεμπεν για να αποφευχθεί η σύλληψή του στα πυρά ενός μάχη πυροβολικού μεταξύ των δυνάμεων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί των SS, αντιμέτωποι με την προοπτική να μην ολοκληρώσουν το ζοφερό έργο τους, είχαν λάβει εντολή να εκτελέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αιχμαλώτους τους.

Οι Ναζί αξιωματικοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και τράπηκαν σε φυγή όταν ένα αμερικανικό τζιπ και ένα τανκ έφτασαν στη σκηνή, σώζοντας αναμφίβολα και τους 2.500 κρατούμενους από τη ζοφερή μοίρα που έπληξε περίπου 6 εκατομμύρια συγγενείς τους.

Το βίντεο τριών λεπτών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα απεικονίζει τον απόηχο της απελευθέρωσης, δείχνοντας τους λιγοστούς και χτυπημένους επιζώντες, πολλοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με σκισμένα ρούχα και υπέφεραν από προσβολές από ψείρες, βιώνοντας διάφορους βαθμούς ανακούφισης, ευφορίας και πλήρη εξάντληση καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι διασώζεται.

Το βίντεο κινηματογραφήθηκε από έναν από τους στρατιώτες της Ένατης Αμερικανικής Στρατιάς, ο οποίος έτυχε να έχει μια κάμερα στο χέρι.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Με πληροφορίες από dailymail.com

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Σεούλ Νοτιοκορεάτη που εμπλέκεται στο φονικό ναυάγιο του φέρι Sewol

Ισραήλ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η πρώτη προσφυγή κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης Νετανιάχου

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι κοντά στη Σεούλ