ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: To σχέδιο των Αρχών να κρατήσουν μακριά από τη Σύνοδο G20 τις... αγέλες πιθήκων

Η Ινδία σχεδιάζει να κρατήσει μακριά τους πιθήκους από τη G20
Η Ινδία σχεδιάζει να κρατήσει μακριά τους πιθήκους από τη G20
Α.Ρ

Ινδία: Το Νέο Δελχί προσπαθεί να τρομάξει με ευφάνταστους τρόπους τους πιθήκους για να μείνουν μακριά από τη Σύνοδο Κορυφής της G20

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, λαμβάνουν μέτρα για να τρομάξουν τους πιθήκους ώστε να μείνουν μακριά από τους χώρους που συνδέονται με τη σύνοδο κορυφής της G20.

Μεταξύ άλλων τοποθετούν χάρτινα αντίγραφα γκρίζων πιθήκων λανγκούρ σε φυσικό μέγεθος - που τρομάζουν τους μικρότερους πιθήκους σε διάφορα μέρη, ενώ σχεδιάζουν να αναπτύξουν ακόμα και άτομα ειδικά εκπαιδευμένα... να μιμούνται τους ήχους των ζώων Το Δελχί έχει τεράστιο πληθυσμό πιθήκων και οι αρχές ελπίζουν ότι αυτά τα βήματα θα εμποδίσουν τα ζώα να διαταράξουν τη σύνοδο κορυφής της G20 που θα φιλοξενηθεί στην ασιατική χώρα στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Langur είναι ένας επιθετικός τύπος πιθήκου με μακριές ουρές και σκούρα πρόσωπα. Συνήθως ελέγχονται από ειδικά εκπαιδευμένους χειριστές, οι οποίοι τους απελευθερώνουν μόλις εμφανιστούν άλλοι πίθηκοι. Ανώτερος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PTI ότι τοποθετούνταν χάρτινα αποκόμματα λάνγκουρ σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό των ζώων.

Ο Satish Upadhyay είπε ότι 30-40 εκπαιδευμένα άτομα που μπορούν να μιμηθούν τους ήχους των πιθήκων θα αναπτυχθούν σε ξενοδοχεία όπου πρόκειται να μείνουν εκπρόσωποι, καθώς και σε μέρη όπου αναφέρονται θεάσεις πιθήκων. Οι αρχές κάνουν επίσης ρυθμίσεις για την παροχή τροφής σε πιθήκους σε καθορισμένες τοποθεσίες, με στόχο να «μπλοκάρουν» τις βόλτες τους σε περιοχές της πρωτεύουσας.

Και σε προηγούμενες περιπτώσεις - συμπεριλαμβανομένων των Αγώνων της Κοινοπολιτείας του 2010 - οι αρχές στο Δελχί προσπάθησαν να τρομάξουν τους πιθήκους. Το 2014, οι αρχές προσέλαβαν 40 επαγγελματίες...μιμητές langur για να απομακρύνουν τους πιθήκους από το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτήρια στην πρωτεύουσα.

Οι αρχές του κοινοβουλίου είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα αληθινούς πιθήκους για τον ίδιο σκοπό, αλλά σταμάτησαν καθώς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων είπαν ότι η αιχμαλωσία πιθήκων ισοδυναμούσε με σκληρότητα.