ΚΟΣΜΟΣ

Ali Sabanci: «Ξύπνησε» από την καταστολή ο Τούρκος επιχειρηματίας μετά το ατύχημα στη Λέρο

Ali Sabanci: «Ξύπνησε» από την καταστολή ο Τούρκος επιχειρηματίας μετά το ατύχημα στη Λέρο

Ο Ali Sabancı, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε μετά το ατύχημα στη Λέρο και τον έβαλαν σε ύπνο έπειτα από σειρά επεμβάσεων, ξύπνησε σήμερα

H πορεία της υγείας του Τούρκου επιχειρηματία, Ali Sabanci, φαίνεται να εξελίσσεται καλά. Ο Ali Sabanci μετά το ναυτικό ατύχημα που είχε με την οικογένειά του την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέρο, όταν προσέκρουσε σε ύφαλο το βοηθητικό σκάφος του γιοτ τους, με το οποίο επέλεξαν τα ελληνικά ακριτικά νησιά για τον παραθερισμό τους, νοσηλεύται σε ιδιωτικό νοσοκομείο και, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ξύπνησε σήμερα.

Σύμφωνα με την είδηση του Bosses World, ο Ali Sabancı, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε μετά το ατύχημα και τον έβαλαν σε ύπνο έπειτα από σειρά επεμβάσεων, ξύπνησε σήμερα.

Τον Αλί Σαμπαντζί, ο οποίος υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις επί 5,5 ώρες την Παρασκευή και ανέκτησε τις αισθήσεις του πέντε ημέρες μετά το ατύχημα, επισκέφθηκαν η σύζυγος, τα παιδιά και η μητέρα του στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος μεγιστάνας είδε την οικογένεια του ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει από την εντατική.

Ποιος είναι ο Αλί Σαμπανσί

Ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πιο επιφανείς άνδρες της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Το 2004 ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές σε πολλές ακόμα εταιρείες.

Η σύζυγός του είναι η Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet και μαζί έχουν δύο παιδιά.

Το χρονικό του ατυχήματος του Ali Sabanci

Ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding είχε σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, που οδηγούσε ο ίδιος ανοιχτά της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαινε με τη γυναίκα και τα παιδιά τους από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο, όταν το σκάφος έπεσε σε βράχια.

Τα δύο τους παιδιά πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα λίγο πριν το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ταχύπλοο, αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς η πρύμνη του είναι σχεδόν κατεστραμμένη.