ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 24ωρη απεργία μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία - Πέντε εργάτες παρασύρθηκαν από τρένο

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία (φωτό αρχείου)
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ιταλία (φωτό αρχείου)
Α.Ρ

Ιταλία: Αυτόνομο συνδικάτο εργαζομένων στους σιδηρόδρομους προκήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία, μετά το ατύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε εργάτες

Το ιταλικό αυτόνομο συνδικάτο Usb κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία, μετά τον θάνατο πέντε εργατών οι οποίοι παρασύρθηκαν από τρένο την περασμένη νύχτα ενώ αντικαθιστούσαν δέκα μέτρα σιδηροτροχιάς. Και το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil, ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι πρόκειται να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο της περιφέρειας του Πεδεμόντιου και εύχεται οι έρευνες να ρίξουν άπλετο φως στην όλη αυτή τραγική υπόθεση».

Οι νεκροί εργάτες ήταν ηλικίας 22 με 52 ετών και οι συγγενείς τους, συντετριμμένοι, την ώρα αυτή βρίσκονται στο νεκροτομείο της πόλης Ιβρέα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το τρένο ταξίδευε με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων, η οποία είναι και το ανώτατο επιτρεπτό όριο. «Όλοι μας σκεφτήκαμε ότι το να χάνει κανείς την ζωή σου ενώ εργάζεται, αποτελεί ύβρη για τις αξίες της κοινωνικής μας συνύπαρξης», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.