ΚΟΣΜΟΣ

Σελίν Ντιόν: Συγκινεί η αδερφή της - «Είναι δυνατή αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά»

Σελίν Ντιόν: Συγκινεί η αδερφή της - «Είναι δυνατή αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά»

«Είναι μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα» - Συγκλονίζει η αδερφή της Σελίν Ντιόν για τη μάχη που δίνει με σπάνια ασθένεια

«Κάνει τα πάντα για να αναρρώσει. Είναι μια δυνατή γυναίκα», λέει η αδελφή της Σελίν Ντιόν για τη μάχη που δίνει η δημοφιλής τραγουδίστρια με την ασθένεια Stiff Person (Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου).

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Hello η 74χρονη Claudette, συγκινημένη δήλωσε ότι η οικογένειά της κάνει τα αδύνατα δυνατά για για να στηρίξει την 55χρονη αδερφή της και «να ανακουφίσει τον πόνο της».

Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια ανίατη νευρολογική πάθηση που οδηγεί σε ανεξέλεγκτους μυϊκούς σπασμούς.

Επηρεάζει δε μόνο έναν άνθρωπο ανά ένα εκατομμύριο.

Η Σελίν αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με τη σπάνια ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2022 όταν και αναγκάστηκε κατά συνέπεια να ακυρώσει την παγκόσμια περιοδεία της.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου, υπάρχουν φαρμακευτικές αγωγές που επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου και η Celine αποκάλυψε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Μιλώντας για τα συμπτώματα της αδελφής της, η Claudette είπε: «Είναι μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα. Υπάρχουν σπασμοί – είναι αδύνατο να ελεγχθούν. Λίγα μπορούμε να κάνουμε για να τη στηρίξουμε, να απαλύνουμε τον πόνο της»