ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ο στρατός απώθησε επίθεση των Πακιστανών Ταλιμπάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν

pakistan
Πακιστανός στρατιώτης στα σύνορα με το Αφγανιστάν
Photo: AP

Οι Ταλιμπάν από το Πακιστάν στρατοπεδεύουν στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Ο πακιστανικός στρατός, με τη βοήθεια ενισχύσεων που στάλθηκαν στα σύνορα, απώθησε μια επίθεση που εξαπέλυσαν από το Αφγανιστάν «εκατοντάδες» Πακιστανοί Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Ήταν εκατοντάδες, εξοπλισμένοι με βαρύ και ελαφρύ οπλισμό. Ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επίθεση και η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε επί περίπου τέσσερις ώρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Άλι, ο αναπληρωτής Επίτροπος της περιφέρειας Σιτράλ.

Το πακιστανικό κίνημα Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ισχυροποιήθηκε μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, στο Αφγανιστάν, το 2021. Η Ισλαμαμπάντ κατηγορεί συχνά τη γειτονική χώρα ότι παρέχει καταφύγιο στους Πακιστανούς αντάρτες, κάτι που οι Ταλιμπάν αρνούνται.

Ο Μοχάμεντ Άλι είπε ότι τέσσερις Πακιστανοί στρατιώτες και εννέα αντάρτες σκοτώθηκαν στη μάχη.

«Παρακολουθούμε τις κινήσεις τους στις ζώνες κοντά στα σύνορα εδώ και δυο-τρεις ημέρες (…) Οι πληροφοριοδότες μας ενημέρωσαν επίσης για τις κινήσεις της οργάνωσης και ήμασταν έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», επέμεινε.

Στη δική της ανακοίνωση η οργάνωση TTP υποστηρίζει ότι κατέλαβε δύο στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή Μπομπουρίτ του Σιτράλ.