ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Απολογείται ο 17χρονος για τον φόνο της 15χρονης

Λονδίνο: Απολογείται ο 17χρονος για τον φόνο της 15χρονης
PA

Το έγκλημα που σημειώθηκε στο Λονδίνο έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα 

Εντός της ημέρας θα παρουσιαστεί στο τμήμα ανηλίκων του δικαστηρίου του Κρόιντον ο 17χρονος, ο οποίος την Τετάρτη το πρωί σκότωσε με μαχαίρι μία 15χρονη και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου.

Ο κατηγορούμενος για τον φόνο της έφηβης Ελιαν Άνταμ διώκεται επίσης για κατοχή μαχαιριού, με το έγκλημα να έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο κορίτσι που θα είχε λαμπρό μέλλον», λένε για το θύμα φίλοι και συμμαθητές της.

Η Ελιάν Άνταμ, μαθήτρια στο ιδιωτικό σχολείο Old Palace του John Whitgift, δέχθηκε επίθεση όταν αποβιβάστηκε από το λεωφορείο νο.60 στο Κρόιντον, ενώ είχε ξεσπάσει καυγάς μεταξύ του αγοριού της και του 17χρονου δράστη.

Η οικογένεια της 15χρονης αποκάλυψε πως το όνειρό της ήταν να γίνει δικηγόρος, πριν της «κλέψουν το μέλλον» με τη δολοφονία της.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί την ώρα του συμβάντος, όμως παρά την άμεση άφιξη συνεργείων διάσωσης, η έφηβη ξεψύχησε στο σημείο. Ο ύποπτος συνελήφθη σε διάστημα περίπου μιας ώρας μετά το συμβάν. Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αστυνομικοί βρήκαν χθες ένα μαχαίρι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντικ Καν υποσχέθηκε να «συνεχίσει να δουλεύει νυχθημερόν για να δώσει τέλος στη μάστιγα της εγκληματικότητας με μαχαίρια στην πόλη μας».

Από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο του 2023 στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν καταγραφεί 50.000 επιθέσεις με μαχαίρι. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζονται αυξημένες κατά 5% και κατά 75% μέσα στη δεκαετία, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της βρετανικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας ONS.