ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ - Μπλίνκεν: Αναφορές για νεκρούς και αγνοούμενους Αμερικανούς

Άντονι Μπλίνκεν
Associated Press

«Έχουμε αναφορές ότι πολλοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Εργαζόμαστε υπερωρίες για να το επαληθεύσουμε», είπε ο Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να επαληθεύσει τις αναφορές ότι υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες μεταξύ των νεκρών και αγνοουμένων μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου από τη Χαμάς στο Ισραήλ από τη Γάζα.

«Έχουμε αναφορές ότι πολλοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν. Εργαζόμαστε υπερωρίες για να το επαληθεύσουμε», είπε ο Μπλίνκεν στο State of the Union του CNN. «Υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους Αμερικανούς».

Ο Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε την επίθεση τη χειρότερη από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, «αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Αυτός ήταν ένας πόλεμος που ήταν από κράτος σε κράτος, από χώρα σε χώρα, από στρατό με στρατό. Αυτή είναι μια τεράστια τρομοκρατική επίθεση που πυροβολεί Ισραηλινούς αμάχους στις πόλεις και τα σπίτια τους».

«Όπως είδαμε τόσο γραφικά, κυριολεκτικά σέρνουν ανθρώπους πέρα ​​από τα σύνορα με τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός επιζώντα του Ολοκαυτώματος σε αναπηρικό καροτσάκι, γυναίκες και παιδιά. Μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο που έχει αυτό σε ολόκληρο το Ισραήλ και ο κόσμος θα πρέπει να εξεγερθεί αυτό που φαίνεται», συνέχισε.

Ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε περαιτέρω την εκτεταμένη διπλωματία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Μπάιντεν τις τελευταίες 36 ώρες, συμπεριλαμβανομένων άμεσων κλήσεων με Ισραηλινούς ομολόγους και περιφερειακούς εταίρους για να διασφαλιστεί ότι όλες οι χώρες χρησιμοποιούν «όποια επιρροή έχει για να αποσύρουν τη Χαμάς και να διασφαλίσουν ότι δεν δείτε να ξεσπούν συγκρούσεις σε άλλους τομείς».