ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμοί στο Αφγανιστάν: Πάνω από 3.000 οι νεκροί

afganistan
Σεισμόπληκτοι στο Αφγανιστάν

Αρχικά επικράτησε σύγχυση ως προς τον αριθμό των νεκρών

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν αναθεώρησε σήμερα σημαντικά προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων του σεισμού που σημειώθηκε το Σάββατο στο δυτικό τμήμα της χώρας, επισημαίνοντας ότι οι νεκροί ανέρχονται σε “πάνω από 1.000”.

Το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών είχε αρχικά ανακοινώσει ότι ο σεισμός των 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε το Σάββατο στην επαρχία Χεράτ και ακολουθήθηκε από 8 μετασεισμούς, είχε προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 2.000 ανθρώπων.

«Έχουμε πάνω από 1.000 νεκρούς από το πρώτο συμβάν», δήλωσε σήμερα διορθώνοντας τον προηγούμενο απολογισμό ο υπουργός Υγείας των Ταλιμπάν, ο Καλαντάρ Εμπάντ.

Αυτός απέδωσε την σύγχυση που προκλήθηκε όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών του σεισμού στην απομόνωση των περιοχών που είχαν πληγεί περισσότερο και σε διπλή καταμέτρηση που έγινε από τις διάφορες υπηρεσίες που συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης.

Κι άλλος σεισμός, επίσης 6,3 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα στην ίδια περιοχή, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται εδώ και τέσσερις ημέρες στο ύπαιθρο, καθώς τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί.

Στον σημερινό σεισμό έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 130, σύμφωνα με τις αρχές.