ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ: Κάλεσμα στους πολίτες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στο Ισραήλ

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ: Κάλεσμα στους πολίτες να επανεξετάσουν το ταξίδι τους στο Ισραήλ
AP Photo

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διαβάθμισε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στο «Επίπεδο 3», που σημαίνει ότι οι Αμερικανοί καλούνται να επανεξετάσουν το ταξίδι τους εκεί, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Πριν από τον πόλεμο, το Ισραήλ και η Δυτική Όχθη ήταν μεταξύ των περιοχών με ταξιδιωτικές συμβουλές «Επιπέδου 1», προτρέποντας τους πολίτες των ΗΠΑ να λαμβάνουν τις συνήθεις προφυλάξεις όταν επισκέπτονται τέτοια μέρη.

Η ταξιδιωτική οδηγία για τη Γάζα παραμένει στο «Επίπεδο 4 - Μην ταξιδεύετε».

Εξηγώντας την απόφαση να τεθεί η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

«Τρομοκρατικές ομάδες, μοναχικοί τρομοκράτες και άλλοι βίαιοι εξτρεμιστές συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Οι τρομοκράτες και οι βίαιοι εξτρεμιστές ενδέχεται να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές τοποθεσίες, συγκοινωνιακούς κόμβους, αγορές - εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι επιθέσεις μπορεί να σημειωθούν στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα χωρίς προειδοποίηση».