ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ο πρίγκηπας Κρίστιαν ενηλικιώθηκε - Οι 200 «γαλαζοαίματοι» καλεσμένοι και το λαμπερό πάρτι

O πρίγκιπας Κρίστιαν έγινε 18
O πρίγκιπας Κρίστιαν έγινε 18

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν, δεύτερος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου της Δανίας ενηλικιώθηκε και στο πάρτι του έδωσαν το παρών μέλη βασιλικών οικογενειών απο όλη την Ευρώπη

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν της Δανίας έγινε 18 ετών και το γιόρτασε με 200 νέους της γενιάς του και μέλη από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης στο Κάστρο Christiansborg στην Κοπενχάγη. Ο δεύτερος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου της Δανίας ενηλικιώθηκε με την πρόκληση να γίνει πιο γνωστός μεταξύ των συμπατριωτών του και να αποκτήσει μεγαλύτερη παρουσία σε επίσημες εκδηλώσεις και περισσότερες ευθύνες στα καθήκοντά του

Ο πρίγκιπας Κρίστιαν γιος του διαδόχου Φρειδερίκου και της πριγκίπισσας Μαρίας, και εγγονός της σημερινής βασίλισσας Μαργαρίτας Β', έγινε 18 ετών αυτήν την Κυριακή. Ο νεαρός άνδρας είναι δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο της Δανίας και ανήκει στην ίδια γενιά με τους περισσότερους μελλοντικούς βασιλείς της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ακολουθούν η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας, η Eλισάβετ από το Βέλγιο, η Καταρίνα- Αμαλία από την Ολλανδία, η Iνκγριντ Αλεξάνδρα από τη Νορβηγία και η Eστέλ από τη Σουηδία.

Ο Κρίστιαν, ο οποίος τελειώνει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα εορταστικό δείπνο στο οποίο η βασιλική οικογένεια είχε προσκαλέσει περίπου 200 νέους στην ηλικία του από όλους τους δήμους της χώρας, όπως επίσης από τη Γροιλανδία και τις Νήσους Φερόες - τα αυτόνομα υπερπόντια εδάφη της Δανίας - σε έναν πιο ποικιλόμορφο και περιεκτικό τρόπο παρουσίασης του πρίγκιπα στην κοινωνία. Ανάμεσα στους υπόλοιπους καλεσμένους υπήρχαν και μέλη άλλων βασιλικών οικογενειών.

H πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας και η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας θάμπωσαν με τις διαμαντένιες τιάρες και τα εντυπωσιακά φορέματα καθώς οδήγησαν τους λαμπερούς καλεσμένους στο γκαλά των 18ων γενεθλίων του Δανού πρίγκιπα Κρίστιαν. Ανάμεσα στους καλεσμένους, η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας, η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας και η Πριγκίπισσα Mέτε-Μάριτ της Νορβηγίας.

Η βασίλισσα Mαργαρίτα Β της Δανίας, η μακροβιότερη πλέον μονάρχης της Ευρώπης, τράβηξε την προσοχή με ένα έντονο κόκκινο φόρεμα και την τιάρα της, ενώ στο πάρτι είχε προσκληθεί μεταξύ άλλων ο Παύλος, η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ και η μητέρα του, Άννα Μαρία.

Η Άννα Μαρία και η Μαρί Σαντάλ επέλεξαν δημιουργίες ελληνίδων σχεδιαστριών που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η 77χρονη Άννα Μαρία φόρεσε για ακόμα μια φορά το μάξι μπλε φόρεμα που φόρεσε στον γάμο του γιου της Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ, μια δημιουργία της Σήλια Κριθαριώτη. Το συνδύασε με την τιάρα Khedive of Egypt και εντυπωσιακά κοσμήματα. Εντυπωσιακή με ένα μάξι ροζ φόρεμα και τιάρα ήταν και η Μαρί Σαντάλ.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «πρίγκιπας Κρίστιαν— ένα βασιλικό ταξίδι», που κυκλοφόρησε με αφορμή τα γενέθλιά του, τόσο ο νεαρός πρίγκιπας όσο και ο πατέρας του επισκέπτονται το κοινοβούλιο της Δανίας και συνομιλούν με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εκπροσώπους της Εκκλησίας. Στο πρώτο ντοκιμαντέρ για τον πρίγκιπα, πατέρας και γιος κινηματογραφούνται να μιλούν σε ένα αυτοκίνητο και μέσα στο Κογκρέσο σε ένα είδος ταξιδιού στο μέλλον.

Σύμφωνα με το παλάτι, η παραγωγή δίνει στους Δανούς την ευκαιρία να έρθουν «από κοντά και προσωπικά» με τον πρίγκιπα όπως ποτέ άλλοτε.