ΚΟΣΜΟΣ

Τζεφ Μπέζος: Το σούπερ γιοτ του «Koru» παράγει 7.000 τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως

Τζεφ Μπέζος: Το σούπερ γιοτ του «Koru» παράγει 7.000 τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως

Το Koru είναι τα πρώτα γιοτ που αγόρασε ο Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με το Nautical Channel

Ο Τζεφ Μπέζος - ο οποίος έχει δεσμευτεί να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής - διαθέτει ένα σούπερ γιοτ αξίας 500 εκατ. δολαρίων που παράγει χιλιάδες τόνους εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο, σύμφωνα με νέα ανάλυση ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Η θαλαμηγός «Koru» μήκους 417 ποδιών του ιδρυτή της Amazon παράγει ένα εκπληκτικό ελάχιστο 7.154 τόνων αερίων θερμοκηπίου ετησίως - περίπου 447 φορές το συνολικό ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα ενός μέσου Αμερικανού πολίτη, διαπίστωσαν οι ερευνητές της Ιντιάνα.

Τα ευρήματα, με βάση τα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, έρχονται καθώς ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια μέσω του Ταμείου Bezos Earth για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μέχρι στιγμής, το ταμείο έχει διαθέσει 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και αποκατάστασης της φύσης και του μετασχηματισμού συστημάτων τροφίμων.

Το Koru και το σκάφος υποστήριξής του, το Abeona, είναι τα πρώτα γιοτ που αγόρασε ο Bezos, σύμφωνα με το Nautical Channel.

Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπέζος, του οποίου η καθαρή περιουσία είναι περίπου 161 δισεκατομμύρια δολάρια, «επενδύουν σε αυτά τα ζητήματα όπως τη κλιματική αλλαγή και τις εκπομπές άνθρακα», δήλωσε η υποψήφια διδάκτορας ανθρωπολογίας της Ιντιάνα, Beatriz Barros, η οποία ανέλυσε τις εκπομπές του πλοίου μαζί με τον ανθρωπολόγο Richard Wilk.