ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από τον Μπιλ Γκέιτς: «Απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου»

Ο Μπιλ Γκέιτς
Ο Μπιλ Γκέιτς
ΑΡ

Ο στόχος του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου είναι απίθανο να επιτευχθεί, δήλωσε απο το βήμα της Συνόδου για το Κλίμα στο Ντουμπάι ο Μπιλ Γκέιτς

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς επανάλαβε σήμερα κατά τη Σύνοδο COP28 ότι έχει παραιτηθεί από τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας από την άνοδο κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι πρέπει να αποφύγουμε την αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 C σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή για να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μιλώντας στο BBC, ο Γκέιτς είπε ότι μέσω των ενεργειών των κυβερνήσεων έχουμε αποφύγει τα ακραία σενάρια ανόδου του 4 βαθμών Κελσίου, παρά το γεγονός ότι ο ΟΗΕ λέει ότι είναι ακόμα δυνατό για τον κόσμο να μειώσει τις εκπομπές για να αποτρέψει την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω από 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Ο φιλάνθρωπος αντικατοπτρίζει την ευρύτερη ανησυχία της κλιματικής κοινότητας ότι μπορεί να είναι πολύ αργά για να επιτευχθεί ακόμη αυτό το κρίσιμο όριο, που ορίστηκε στη Συμφωνία του Παρισιού το 2015.