ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έξι μήνες φυλακή για Youtuber που έριξε αεροπλάνο... για τα views

ΗΠΑ: Έξι μήνες φυλακή για Youtuber που έριξε αεροπλάνο... για τα views
ABC News/Youtube

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, όταν ο Youtuber έφυγε από αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια σε μία σόλο πτήση, με κάμερες τοποθετημένες μέσα στο αεροπλάνο, ενώ μαζί του πήρε ένα αλεξίπτωτο και ένα selfie stick

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ σε Youtuber, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021 έριξε ένα αεροπλάνο, στο οποίο επέβαινε, προκειμένου, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα να συγκεντρώσει όσο περισσότερα views γινόταν.

Ο Τρέβορ Τζέικομπ, 30 ετών όταν έγινε το περιστατικό υποστήριξε ότι επρόκειτο για ατύχημα, λέγοντας ψέματα στις αμερικανικές Αρχές.

Μάλιστα δημοσίευσε το βίντεο στο Youtube, στο οποίο φαίνεται να πηδάει από το αεροπλάνο κρατώντας selfie stick και να ενεργοποιεί στη συνέχεια το αλεξίπτωτό του. Το βίντεο μετρά εκατομμύρια προβολές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, ο νεαρός είπε τελικά ότι γύρισε το βίντεο στο πλαίσιο μίας συμφωνίας χορηγίας, ομολογώντας νωρίτερα φέτος την ενοχή του για το αδίκημα της παρεμπόδισης ομοσπονδιακής έρευνας. Είναι πιθανό, ο Τζέικομπ να διέπραξε το αδίκημα προκειμένου να δημιουργήσει ειδήσεις για τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποκτήσει οικονομικό όφελος σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Καλιφόρνια.

«Παρόλα αυτά, αυτού του είδους η «τολμηρή» συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», πρόσθεσαν, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του παραδέχθηκε ότι η απόφαση σε βάρος του είναι «σωστή».

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, όταν ο Youtuber έφυγε από αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια σε μία σόλο πτήση, με κάμερες τοποθετημένες μέσα στο αεροπλάνο, ενώ μαζί του πήρε ένα αλεξίπτωτο και ένα selfie stick.

«Δεν σκόπευε να φτάσει στον προορισμό του, αλλά σχεδίαζε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος του κατά τη διάρκεια της πτήσης και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να πέφτει με αλεξίπτωτο στο έδαφος και το αεροπλάνο του καθώς έπεφτε και συνετρίβη», δήλωσε η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την Καλιφόρνια. Τριανταπέντε λεπτά μετά την απογείωση το αεροπλάνο έπεσε στον Εθνικό Δρυμό Los Padres, ενώ ο Τζέικομπ πήγε στο σημείο και κατάφερε να ανακτήσει το βίντεο, το οποίο στις 23 Δεκεμβρίου ανέβασε στο Youtube, με τον τίτλο «Συνέτριψα το αεροπλάνο μου», στο οποίο υπήρχε προώθηση για εταιρεία πορτοφολιών, όπως είπαν οι εισαγγελείς.

Ορισμένοι θεατές δεν έκρυψαν την δυσπιστία τους για την συντριβή, επισημαίνοντας το γεγονός οτι ο Youtuber φορούσε ήδη αλεξίπτωτο και δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Το βίντεο, το οποίο πλέον έχει αφαιρεθεί, συγκέντρωσε τουλάχιστον 3 εκατομμύρια προβολές.