ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Στο TikTok ζητάνε βοήθεια οι Αρχές κατά της τρομοκρατίας

Λονδίνο: Στο TikTok ζητάνε βοήθεια οι Αρχές κατά της τρομοκρατίας

Ο φόβος για τρομοκρατικά χτυπήματα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά την διάρκεια των γιορτών, έχει αναγκάσει τις Αρχές 

Ήταν πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν ένας 26χρονος εξτρεμιστής μουσουλμάνος, σκότωσε έναν και τραυμάτισε ακόμα δύο ανθρώπους κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι - μια επίθεση που ξύπνησε μνήμες από παλιότερα χτυπήματα.

Λίγες μέρες αργότερα κάποιοι άρχισαν να λένε αυτό που σκέφτονται οι περισσότεροι στη Γαλλία: μήπως υπάρχει κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι; Και τέλος ήρθε η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, η οποία τόνισε πώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στα κράτη της Ευρώπης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Όλα αυτά έχουν αναγκάση της Αρχές να είναι σε επιφυλακή και να ζητούν βοήθεια από τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορούν. Κάτι τέτοιο αποφάσισε να κάνει και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία με μήνυμά της στο TikTok ζητά από όσους βρίσκονται στο Λονδίνο να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνουν τις αρχές αν δουν ή ακούσουν κάτι που θα τους προκαλέσει ανησυχία.

«Να είστε σε εγρήγορση και να μας ειδοποιήσετε αν εντοπίσετε, ακούσετε ή δείτε κάτι που να σας προκαλέσει ανησυχία» αναφέρει το μήνυμα των Αρχών και συνεχίζει: «Έχουμε αστυνομικούς και προσωπικό σε όλο το Λονδίνο για να σας κρατήσουν ασφαλείς και βασιζόμαστε σε εσάς για μας ενημερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο για ό,τι σας ανησυχεί».