ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση - Για λογαριασμό της Χαμάς επιχειρούσαν οι δράστες

police
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της Δανίας αποκάλυψαν δίκτυο της Χαμάς στην Ευρώπη

Σε τρομοκρατικό σχέδιο που αποτράπηκε στη Δανία εμπλέκονται αρκετοί ύποπτοι «που επιχειρούσαν για λογαριασμό», της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι επτά άτομα που συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου της Δανίας για τον σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αμάχων «ενεργούσαν για λογαριασμό» της Χαμάς.

Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της Δανίας αποκάλυψαν τις «υποδομές της Χαμάς στο ευρωπαϊκό έδαφος», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αυξημένος ο κίνδυνος επιθέσεων στην ΕΕ

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», είπε προσερχόμενη σε συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.