ΚΟΣΜΟΣ

Βιν Ντίζελ: Πρώην βοηθός του τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση σε σουίτα ξενοδοχείου

O Bιν Ντίζελ
O Bιν Ντίζελ
ΑΡ

Η πρώην προσωπική βοηθός του Βιν Ντίζελ κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας το 2010

Aντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση βρίσκεται ο Βιν Ντίζελ, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η πρώην βοηθός του, Άστα Γιόνασον τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Fast Five το 2010.

Όλα συνέβησαν όταν ο 56χρονος σήμερα ηθοποιός την προσκάλεσε στη σουίτα του ξενοδοχείου του, αφού είχε επιστρέψει από ένα κλαμπ.Ισχυρίζεται πως ο Βιν Ντίζελ την κόλλησε σε έναν τοίχο, την ώρα που ο ίδιος αυνανιζόταν. Επιπλέον, κάνει μήνυση για παράνομη απόλυση, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία του την απέλυσε, ώρες μετά την επίθεση.

Η καταγγελία της αναφέρει ότι η σεξουαλική επίθεση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο St. Regis της Ατλάντα, στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Υποστηρίζει πως ο Βιν Ντίζελ της επιτέθηκε στη σουίτα του ξενοδοχείου, αγνοώντας «τις σαφείς δηλώσεις της ότι δεν συναινεί σε κάτι τέτοιο» καθώς τη θώπευε, αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή της.

Όπως καταγγέλλει ούρλιαξε και έτρεξε προς το μπάνιο, όταν ο ηθοποιός την πρόλαβε και αφού την ακινητοποίησε, άρχισε να αυνανίζεται επάνω της. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, η μήνυση αναφέρει ότι επικοινώνησε μαζί της η αδελφή του ηθοποιού, Σαμάνθα Βίνσεντ, η οποία διευθύνει την εταιρεία παραγωγής του και την απέλυσε.

«Της ήταν σαφές ότι απολύθηκε επειδή δεν ήταν πλέον χρήσιμη, ο Βιν Ντίζελ την είχε χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες», υποστηρίζει η αγωγή, ενώ η μήνυση αφορά τόσο την αδερφή του ηθοποιού όσο και την εταιρεία παραγωγής του. «Ένιωσε αβοήθητη, η αυτοεκτίμησή της ισοπεδώθηκε και αμφισβήτησε τις δικές της ικανότητες και το αν μια επιτυχημένη καριέρα θα απαιτούσε να ανταλλάξει το σώμα της για την ανέλιξη», προστίθεται εξίσου στην αγωγή.

Την εποχή της καταγγελλόμενης επίθεσης η Γιόνασον ήταν απόφοιτος σχολής κινηματογράφου στο Λος Άντζελες και είχε προσληθεί από την εταιρεία του Ντίζελ για να οργανώνει πάρτι, να τον συνοδεύει σε πάρτι και να είναι πάντα σε μικρή απόσταση από τον ίδιο όταν θα φωτογραφίζεται με άλλες γυναίκες.

Η πρώην βοηθός ισχυρίζεται επίσης, ότι ένα άλλο στέλεχος της εταιρείας, της έκανε πρόταση γάμου στο ίδιο ξενοδοχείο λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό. Εκτός από τη σεξουαλική επίθεση, η μήνυσή της περιλαμβάνει ισχυρισμούς για διακρίσεις λόγω φύλου, παράνομα αντίποινα, συναισθηματική δυσφορία και παράνομη απόλυση.

Ο Μπράιαν Φρίντμαν, δικηγόρος του Βιν Ντίζελ, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του στο CNN την Πέμπτη: «Ο Βιν Ντίζελ αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό στο σύνολό του». «Ελπίζουμε η θαρραλέα απόφασή της Γιόνασαν να βγει μπροστά να αλλάξει τα πράγματα και να ενδυναμώσει και άλλα θύματα», δήλωσε η δικηγόρος της ενάγουσας, Κλερ-Λιζ Κάτλεϊ