ΚΟΣΜΟΣ

Βουδαπέστη: Ολοκληρώνεται η «Οδύσσεια» των εγκλωβισμένων στο αεροδρόμιο

Βουδαπέστη: Ολοκληρώνεται η «Οδύσσεια» των εγκλωβισμένων στο αεροδρόμιο
AP, φωτογραφία αρχείου.

Αίσιο τέλος αναμένεται να δοθεί στην περιπέτεια της ομάδας Ελλήνων πολιτών που εγκλωβίσθηκαν στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, αφού έχει προγραμματισθεί να επιστρέψουν στην Αθήνα με μεσημβρινή πτήση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr.

Τέλος αναμένεται να δοθεί στον «Γολγοθά» περίπου εκατό Ελλήνων πολιτών οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης από το απόγευμα του Σαββάτου (23/12), καθώς έχει προγραμματισθεί να επιστρέψουν στη χώρα μας, με μεσημβρινή πτήση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «βάσει των πληροφοριών που έχουμε μέχρι αυτήν την ώρα, η ομάδα που ταλαιπωρήθηκε ευρισκόμενη στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, πρόκειται να ταξιδέψει σήμερα το μεσημέρι (24/12) με πτήση της RyanAir προς την Αθήνα».

Ακόμη, επεσήμανε ότι «το αεροπλάνο κατευθύνεται προς τη Βουδαπέστη από το Πόρτο της Πορτογαλίας και αναμένεται να προσγειωθεί στις 14:35 τοπική ώρα (15:35 ώρα Ελλάδος)».

Νωρίτερα, επιβάτες έκαναν λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες» στον χώρο του αεροδρομίου, καταγγέλλοντας πως «δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση, ήμασταν παρατημένοι, στη μοίρα μας». «Ούτε ένα κομμάτι ψωμί δε μας έδωσαν για να φάμε, μείναμε νηστικοί όλο το βράδυ», ανέφερε νεαρός άνδρας.

«Δεν έχουμε μάθει ακόμη τι έχει συμβεί, οι ενημερώσεις που μας έχουν στείλει στο κινητό, δεν ξέρουμε αν αληθεύουν. Όλο το βράδυ μείναμε με λίγα μπουκάλια νερό, όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά. Ήμασταν παρατημένοι, στη μοίρα μας.

Μικρά παιδάκια κοιμήθηκαν στις καρέκλες. Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά και απάνθρωπα. Μας απειλούσαν ότι θα μας βάλουν φυλακή, επειδή υψώσαμε τον τόνο της φωνής μας», προσέθεσε.

«Δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση»

«Δεν υφίσταται η δικαιολογία περί κακοκαιρίας, η χιονόπτωση έχει σταματήσει εδώ και πολλή ώρα. Δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση από την εταιρεία, τη RyanAir», υπογράμμισαν το πρωί δύο νεαρές επιβάτιδες.

«Όλες οι πτήσεις, ακόμη και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν φύγει, αλλά εμείς μένουμε εδώ. Μας είπαν ότι πιθανώς να φύγουμε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, αλλά αυτό συνέβη και στη 01:00 τα ξημερώματα και στις 03:00.

Νερό μάς έφεραν ύστερα από τέσσερις – πέντε ώρες. Μιλήσαμε με το Προξενείο και περιμένουμε τον Πρέσβη μαζί με ένα κλιμάκιο να έλθουν εδώ (σ.σ. στο αεροδρόμιο), ώστε να κοιτάξουν αν μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση», τόνισε η νεαρή κοπέλα.

Σχετικές ειδήσεις