ΚΟΣΜΟΣ

Η μουσουλμανική κοινότητα τα… βάζει με τον Σαλάχ επειδή ανέβασε μήνυμα για τα Χριστούγεννα

Η μουσουλμανική κοινότητα τα… βάζει με τον Σαλάχ επειδή ανέβασε μήνυμα για τα Χριστούγεννα

Επικριτικά σχόλια κατά του άσου της Λίβερπουλ από μουσουλμάνους οπαδούς, εξαιτίας ενός χριστουγεννιάτικου μηνύματος.

Όλος ο πλανήτης κινείται σήμερα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, σε ρυθμούς Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει οικογενειακό κλίμα, χαμόγελα, όμορφες στιγμές. Ωστόσο, ο «αστέρας» της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, επικρίθηκε έντονα στα κοινωνικά δίκτυα από μουσουλμάνους οπαδούς, μετά την ανάρτηση ενός χριστουγεννιάτικου μηνύματος.

Ο Αιγύπτιος πλάγιος μεσοεπιθετικός δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και στη λεζάντα αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, προτού ευχηθεί «καλά Χριστούγεννα» στους ακολούθους του.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ έγραψε: «Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που οι οικογένειες μαζεύονται και γιορτάζουν. Με τον βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή, ειδικά με τον θάνατο και την καταστροφή στη Γάζα, εφέτος φθάνουμε στα Χριστούγεννα με πολύ βαριά καρδιά και μοιραζόμαστε τον πόνο αυτών των οικογενειών που θρηνούν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Σας παρακαλούμε να μην τους ξεχάσετε και να μην συνηθίσετε τον πόνο τους. Καλά Χριστούγεννα».

«Ντροπή σου, μας απογοήτευσες»

Παραδοσιακά, οι μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, όμως, ορισμένοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χριστιανικής γιορτής.

Ο Σαλάχ επικρίθηκε και πέρυσι από τους μουσουλμάνους ακολούθους του, αφού ανήρτησε με τον ίδιο, τη γυναίκα και τις κόρες του, ποζάροντας μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χρήστης των κοινωνικών δικτύων είχε γράψει ότι ο Σαλάχ είναι «ντροπή για τον μουσουλμανικό κόσμο», ενώ, άλλος δήλωσε «απογοητευμένος» μαζί του. «Αυτό είναι τόσο άξεστο, Σαλάχ, είσαι μουσουλμάνος όχι χριστιανός. Τα δικά μας Χριστούγεννα είναι τον Απρίλιο. Ντροπή σου, αδελφέ», ανέφερε άλλος χρήστης.

Σχετικές ειδήσεις