ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Γνωστό πολυκατάστημα απολογήθηκε για εκατοντάδες χαλασμένες τούρτες - Σάλος στο ιντερνετ

Οι κατεστραμμένες τούρτες
Οι κατεστραμμένες τούρτες

Ιαπωνία: Ένα γνωστό και δημοφιλές πολυκατάστημα ζήτησε συγγνώμη επειδή παρέδωσε εκατοντάδες κατεστραμμένες χριστουγεννιάτικες τούρτες με φράουλα 

Το ιαπωνικό πολυκατάστημα «Τακασιμάγια» ζήτησε συγγνώμη για την παράδοση εκατοντάδων χριστουγεννιάτικων τούρτων με φράουλα. Περίπου 807 από τα 2.900 κέικ φράουλας που παραδόθηκαν την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα υπέστησαν ζημιές κατά την άφιξή τους, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κατάστημα δήλωσε ότι «πρόδωσε τις προσδοκίες πολλών» και αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο ανώτερος διευθύνων σύμβουλος Kazuhisa Yokoyama υποκλίθηκε βαθιά σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο για να δείξει μεταμέλεια. Η «Τακασιμάγια» είπε την Τετάρτη ότι οι τούρτες παρασκευάστηκαν και καταψύχθηκαν από την Win's Ark, μια εταιρεία ζαχαροπλαστικής στην πόλη Σαϊτάμα. Μια ξεχωριστή εταιρεία, η Yamato Transport, χειρίστηκε την παράδοση.

Ωστόσο, μια εσωτερική έρευνα δεν κατάφερε να προσδιορίσει γιατί οι τούρτες έφτασαν σε διάφορα στάδια κατάρρευσης. Ενώ το ασιατικό έθνος δεν είναι κατά κύριο λόγο Καθολικό, οι Ιάπωνες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανταλλάσσοντας δώρα και μοιράζοντας εορταστικά γεύματα με αγαπημένα πρόσωπα.

Τα χρώματα κόκκινο και λευκό, που υπάρχουν σε μία τούρτα φράουλας, αντιπροσωπεύουν τη γιορτή. Εκτός από κέικ, οι Ιάπωνες σερβίρουν και τηγανητό κοτόπουλο KFC την παραμονή των Χριστουγέννων. Το κέικ με φράουλα της «Τακασιμάγια» έχει στρώσεις από κρέμα και φρέσκες φράουλες, καλυμμένες με λευκό γλάσο που είναι προσεκτικά φτιαγμένο για να μοιάζει με το στριφωμένο στρίφωμα ενός φορέματος. Τα κέικ κοστίζουν 5.400 γιεν , δηλαδή περί τα 38 δολάρια το καθένα.

Θύελλα αντιδράσεων

Πολλές από τις τούρτες στάλθηκαν στους πελάτες σε μια κατάσταση...αποσύνθεσης. Φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν κομμένες φράουλες να γλιστρούν από λιωμένο γλάσο και ανακατωμένα στρώματα. Ένας χρήστης στο X, πρώην Twitter, είπε ότι η τούρτα έφτασε σε κατάσταση κατάρρευσης, την οποία στη συνέχεια προσπάθησαν να καμουφλάρουν με φρούτα και πασπάλισμα σοκολάτας. Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 16,1 εκατομμύρια προβολές.

Αναφερόμενος στην επαναδιακοσμημένη τούρτα, άλλος χρήστης στο X είπε: «Είναι το θεμέλιο της ελεύθερης δημιουργίας». Η «Τακασιμάγια» ζήτησε συγγνώμη την ημέρα των Χριστουγέννων και ξανά μια ημέρα μετά. «Στο μέλλον, θα ενισχύσουμε τη σχέση μας με τους επιχειρηματικούς μας εταίρους για να βελτιώσουμε το σύστημα διαχείρισής μας και να αποτρέψουμε να συμβεί ξανά», είπε ο Yokoyama.