ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο IDF ανακάλυψε το κρησφύγετο του ηγέτη της Χαμάς – Συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων

Γάζα: Ο IDF ανακάλυψε το κρησφύγετο του ηγέτη της Χαμάς – Συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων
YouTube.

Σημαντική ανακάλυψη από τις ισραηλινές δυνάμεις, στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς», γνωστοποίησε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας του ισραηλινού στρατού (IDF), σε βίντεο στο οποίο φαίνεται η καταστροφή ενός διαμερίσματος, το οποίο χρησιμοποιούσε σαν κρυψώνα ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Το υπόγειο του κρησφύγετου, το οποίο βρισκόταν στην πόλη της Γάζας, αποδείχθηκε ότι συνδεόταν με ένα από τα βασικά τούνελ που χρησιμοποιούσαν ανώτερα μέλη τόσο του στρατιωτικού, όσο και του πολιτικού «βραχίονα» της οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο τούνελ είχε μήκος 218 μέτρων και βρισκόταν 20 μέτρα υπογείως στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ταυτόχρονα, είχε εγκατεστημένο ένα ηλεκτρικό δίκτυο, διέθετε υποδομές εξαερισμού και αποχέτευσης, δωμάτια προσευχής και ανάπαυσης και ήταν έτσι κατασκευασμένο, ώστε να είναι δυνατή η παραμονή και η διεξαγωγή μαχών από αυτό, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Βρήκαμε ένα πολύ σημαντικό τούνελ της Χαμάς», ανακοίνωσε ο διοικητής της 14ης Ταξιαρχίας, προσθέτοντας πως «το σύστημα είναι βαθύ, περισσότερο από τα άλλα». Πέρα από το διαμέρισμα του Γιαχία Σινουάρ, οι IDF προχώρησαν και στην καταστροφή της υπόγειας σήραγγας.

Σχετικές ειδήσεις