ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Αϊόβα: Τουλάχιστον ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο

Τραγωδία στην Αϊόβα: Τουλάχιστον ένας νεκρός μετά από πυροβολισμούς σε σχολείο
AP

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αϊόβα - Φόβοι για πολλούς νεκρούς 

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με πυροβολισμούς σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αϊόβα.

Οι πυροβολισμοί έχουν σημειωθεί στο λύκειο του Πέρι, σύμφωνα με το ABC News που επικαλείται τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής. Πολλά περιπολικά έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το λύκειο.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν.

Ο σερίφης της περιφέρειας του Nτάλας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα ο οποίος οπλοφορεί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8:20 π.μ. (τοπική ώρα). Της αναφέρθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μαθητές οι οποίοι έκλαιγαν να ξανασμίγουν με τους γονείς κοντά στην είσοδο του σχολείου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο το γυμνάσιο Perry όσο και το δημοτικό Perry εκκενώθηκαν πλήρως στις 8.35 π.μ. Σημειώνεται, δε, ότι «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργός κίνδυνος στα συγκεκριμένα κτήρια».

Ένα από τα ελικόπτερα προσγειώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο διαθέτει το σχολικό συγκρότημα.

Το Ντι Μόιν είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη στην πολιτεία Άιοβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σχολικό συγκρότημα Perry βρίσκεται 25 μίλια βορειοδυτικά του Ντι Μόιν.