ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: «Σατανικός» γιατρός δολοφόνησε τη σύζυγό του - Η ασφάλεια ζωής των 500.000 δολαρίων

Φρικτή δολοφονία συγκλονίζει τις ΗΠΑ
Φρικτή δολοφονία συγκλονίζει τις ΗΠΑ
Facebook

Μινεσότα: Επιφανής γιατρός της Μayo Clinic δηλητηρίασε τη σύζυγό του με φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα και κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού. Η ασφάλεια ζωής και οι διαφωνίες για την «ανοιχτή σχέση»

Ο πρώην γιατρός της Mayo Clinic, Κόνορ Μπάουμαν που κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του με φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα μετά την αποτυχία της «ανοιχτής σχέσης» τους, κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού.

Ο 30χρονος Μπάουμαν συνελήφθη στο Ρότσεστερ της Μινεσότα και αρχικά κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού για τον θάνατο της Μπέτι Μπάουμαν, 32 ετών, αλλά του απαγγέλθηκε δεύτερη κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού την περασμένη εβδομάδα. Το θύμα, φαρμακοποιός στο χειρουργείο της Mayo Clinic, πέθανε στις 20 Αυγούστου μετά από τετραήμερη παραμονή στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ο σύζυγός της κατηγορείται ότι τη δηλητηρίασε θανάσιμα χρησιμοποιώντας κολχικίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας. Όταν εκείνη άρχισε να υποφέρει από καρδιακά προβλήματα και ανεπάρκεια οργάνων κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, ο Μπάουμαν πρότεινε ότι έπασχε από αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση, μια σπάνια ασθένεια όπου συσσωρεύονται λευκά αιμοσφαίρια και καταστρέφουν τα όργανα.

Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν ότι θεωρούνταν υγιές άτομο πριν πεθάνει και δεν είχε προηγούμενα συμπτώματα της νόσου. Μια μέρα μετά τον θάνατό της, το Γραφείο Ιατροδικαστών της Νοτιοανατολικής Μινεσότα ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα του Ρότσεστερ για έναν ύποπτο θάνατο και απέτρεψε την αποτέφρωση. Οι αρχές είπαν ότι ο Μπάουμαν είχε ζητήσει από το γραφείο του ιατροδικαστή να «αποτεφρωθεί αμέσως» η γυναίκα του επειδή ο θάνατός της ήταν φυσικός.

Ο 30χρονος έστειλε επίσης email στους ερευνητές ρωτώντας αν οι τοξικολογικές αναφορές ήταν πιο «ενδελεχείς» από αυτό που θα γινόταν συνήθως σε ένα νοσοκομείο. Ο Μπάουμαν είχε πρόσφατα τελειώσει τη φαρμακολογία της Mayo Clinic και εργάστηκε επίσης ως ειδικός στον έλεγχο των δηλητηριάσεων.

Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν μια έντονη, περίπλοκη σχέση γεμάτη ζήλια και αναταραχή. Μια γυναίκα από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού είπε ότι «μιλούσαν για διαζύγιο μετά από απιστίες και μια επιδεινούμενη σχέση». Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι συμφώνησε να έχουν «ανοιχτή σχέση» χωρίς δεσμούς, ο Μπάουμαν φέρεται να ερωτεύτηκε τη νέα του κοπέλα.

Η σύζυγός του φέρεται να του πρότεινε στη συνέχεια να ξεκινήσουν διαδικασίες διαζυγίου. Ο Μπάουμαν, ο οποίος ήταν χρεωμένος, είπε επίσης σε μια φίλη του ότι έπρεπε να λάβει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ύψους 500.000 δολαρίων μετά τον θάνατό της. Μετά από έρευνα στο σπίτι του, οι ερευνητές βρήκαν μια απόδειξη για μια τραπεζική κατάθεση 450.000 δολαρίων.

Φίλοι του ζεύγους, πολλοί από τους οποίους ήταν και οι ίδιοι επαγγελματίες υγείας, υποπτεύονταν ότι ο 30χρονος μπορεί να είχε κάποιο ρόλο στον θάνατο της συζύγου του. Δέκα μέρες πριν από το θάνατο της Μπέτι, ένας φίλος φέρεται να δοκίμασε ένα smoothie που είχε φτιάξει ο Μπάουμαν για τη γυναίκα του. Είχε «πολύ κακή γεύση» και ο φίλος αστειεύτηκε ότι «ο Κόνορ πρέπει να προσπαθεί να τη δηλητηριάσει».

Η Μπέτι είπε ειρωνικά ότι «το είχε σκεφτεί εκείνη τη στιγμή και ότι δεν πίστευε ότι θα συνέβαινε αυτό». Ωστόσο, επέλεξε να μην πιει το smoothie ούτως ή άλλως και το πέταξε, ανέφερε η ένορκη κατάθεση. Ένας από τους φίλους της είπε στους ντετέκτιβ ότι ήταν τόσο άρρωστη που «δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου» μετά από μια νύχτα που έπινε με τον σύζυγό της, τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό της.

Είπε ότι ο ένοχος μπορεί να είχε αναμείξει αλκοόλ σε ένα μεγάλο smoothie, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Μπάουμαν χρησιμοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στη Mayo Clinic για να αγοράσει κολχικίνη και ότι χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να υπολογίσει τη θανατηφόρα δόση για το βάρος της συζύγου του.

Μετά την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του Bowman's University of Kansas, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε αγοράσει επίσης νιτρικό νάτριο, μια χημική ένωση που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ο Μπάουμαν προσπάθησε τελικά να κατηγορήσει την Μπέτυ για την «δόλια» αγορά της κολχικίνης με το όνομά του. Η συμπεριφορά του 30χρονου προκάλεσε υποψίες τις ημέρες που ακολούθησαν τον θάνατο της συζύγου του.

Φίλοι περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ως «στωική και ήρεμη» καθώς έβγαινε για ποτά, εμφανιζόμενος «ευτυχισμένος ή τουλάχιστον αδιάφορος» για τον θάνατο της συζύγου του. Αν κριθεί τελικά ένοχος, ο Μπάουμαν θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης. Η επόμενη δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιανουαρίου.