ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Δημοσίευσαν βίντεο με άσκηση που θυμίζει το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου

Χούθι: Δημοσίευσαν βίντεο με άσκηση που θυμίζει το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου

Ένα βίντεο με προσομοίωση επίθεσης σε ισραηλινό χωριό δημοσίευσαν οι Χούθι θυμίζοντας το μακελειό της 7η Οκτωβρίου 

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ δήλωσε στο Reuters ότι τα αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου σε στρατιωτική βάση στη Σαναά σήμερα τα ξημερώματα, δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις ικανότητες των Χούθι να συνεχίσουν να εμποδίζουν τη διέλευση πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ από την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Παράλληλα ο αξιωματούχος της οργάνωσης των ανταρτών Χούθι Νασρουλντίν Ανσαρουλάχ δήλωσε σήμερα στο δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα ότι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί από το τελευταίο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεων των Χούθι στην Σαναά και δεσμεύτηκε για "ισχυρή και αποτελεσματική" απάντηση του σιιτικού κινήματος σε αυτό.

"Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καμία υλική ή ανθρώπινη απώλεια", δήλωσε.

Την ίδια στιγμή ψυχολογικό πόλεμο στο Ισραήλ επιχειρούν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Οι σιίτες αντάρτες ανήρτησαν στα κοινωνικά μέσα ένα βίντεο που προσομοιώνει μια επίθεση τους σε μια ισραηλινή κοινότητα, μια άσκηση παρόμοια με τις φρικαλεότητες της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.



Στο πρώτου προσώπου βίντεο, οι καταδρομείς των Χούθι, με πλήρη εξάρτυση, μπαίνουν σε ένα κτίριο αφού εισέβαλαν στο ψεύτικο χωριό, με έναν από αυτούς να πυροβολεί και να καταστρέφει μια αφίσα του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μέσα είναι δύο άνδρες ντυμένοι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, τους οποίους οι Χούθι παίρνουν ομήρους προτού τελικά ανατινάξουν το ψεύτικο χωριό.